Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟ παίζει βρώμικο ρόλο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Σε ανακοίνωσή του για την τοποθέτηση του γγ του ΝΑΤΟ σχετικά με την ύπαρξη συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας για έναρξη «τεχνικών συζητήσεων», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η αναγγελία του γγ του ΝΑΤΟ για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, προκειμένου να προχωρήσουν τεχνικές συζητήσεις, σημαίνει υποχρεωτικά ένα από τα δύο: Ή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ σε κάτι τέτοιο ή το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να εκβιάσει καταστάσεις, εν γνώσει της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένη. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνες διευθετήσεις, στη λογική των ίσων αποστάσεων και της συνδιαχείρισης, υποθάλποντας την τουρκική επιθετικότητα.

Φυσικά, μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, εκτεθειμένα απέναντι στον λαό είναι και όλα τα κόμματα του ευρωΝΑΤΟικού τόξου, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η τοποθέτηση για το ζήτημα ουσιαστικά “βγάζει λάδι” το ΝΑΤΟ για τον βρώμικο ρόλο που παίζει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται πόσο επικίνδυνη είναι για τον λαό η πολιτική που εμπλέκει τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, των οποίων ο ρόλος συνδέεται με την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και γενικότερα των ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο σε βάρος των λαών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο