Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Όχι στη μετατροπή του λιμανιού Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών

Σε ανακοίνωση της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη νέα επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την επιθεώρηση της αναχώρησης της 4ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού, αναφέρει:

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί όχι μόνο σε βάση υποδοχής, αλλά και σε βάση στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ, όποτε το χρειαστούν οι ιμπεριαλιστές. Θύμισε για ακόμα μία φορά ότι αυτό εντάσσεται “στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών”, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Συμφωνία είχε στόχο να να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιρροή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο “καλύτερος προτιμώμενος εταίρος” (βλέπε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος πλασιέ των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή και αυτό πλέον δεν χωρά καμιά αμφιβολία.

Βέβαια σε κάθε επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη, από κοντά προστρέχουν και οι γνωστοί πρόθυμοι. Σειρά είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος όποτε βρίσκεται -και βρίσκεται συχνά τον τελευταίο καιρό- με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, δίνει τον “καλύτερο εαυτό” του. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για την μετατροπή του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι Χρυσαυγίτες και λοιποί εθνικιστές, έχουν ραμμένο το στόμα τους, γιατί μάλλον φοβούνται μην τους τραβήξουν το αυτί τα αφεντικά τους, που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Όλοι μαζί βρίσκονται στην ίδια όχθη για να μας θυμίσουν ότι είναι κοινός στόχος, όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας, να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων.

Τίθεται πλέον με τον πιο καθαρό τρόπο ότι με δική τους ευθύνη εμπλέκουν την χώρα μας και τον λαό της ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών εταίρων τους, φυλακίζουν και άλλους λαούς στο μαντρί του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνουμε:

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των συνόρων της χώρας; Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ- ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Τη “σταθερότητα” και την “ασφάλεια” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ την έχουν νιώσει στο πετσί τους καλά οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιρακ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Η σημερινή παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα μια ευκαιρία για όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί να αναρωτηθούν αν πλέον “το βαρέλι έχει πιάσει πάτο” , να ξεπεράσουν τα διλήμματα που έχουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε χώρος υποδοχής Αμερικάνικου πολεμικού υλικού. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών».