Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2019

✔️  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2019
Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2019.

Η κάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης κατά 35% από το δεύτερο ακόμη «κλείσιμο» φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για συνολική υπερκάλυψή του από τις ΚΟ.

🚩  Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη συσπείρωση δυνάμεων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία 🔻

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι χιλιάδες φίλοι και συνεργαζόμενοι με το Κόμμα, που δώσαμε μαζί τους αλλεπάλληλες και δύσκολες μάχες, για τα λαϊκά συμφέροντα και το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς και τις περιοχές της Ελλάδας, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να επιδράσουμε υπέρ του λαού ακόμα πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις.

✔️  Να αντιμετωπίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να ανέβει η συσπείρωση πλατύτερων και νέων δυνάμεων για την εργατική – λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Απευθυνόμαστε θαρρετά στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, στους παλιότερους και τους νεότερους αγωνιστές και αγωνίστριες. Στους φίλους του Κόμματος, σε όσους συμπορεύονται μαζί μας στο λαϊκό κίνημα. Σε όλους όσοι εμπιστεύονται και εκτιμούν το ΚΚΕ, προσβλέπουν με ελπίδα σε αυτό. Τους καλούμε να ενισχύσουν και οικονομικά το ΚΚΕ, γιατί μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος, ώστε ο λαός μας και τα παιδιά του να ζήσουν καλύτερες μέρες, όπως πραγματικά τους αξίζει.

✔️  Εντείνουμε την ιδεολογική και πολιτική μας δουλειά, την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, έχοντας υπόψη τις διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ότι διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων που εκτιμά το Κόμμα μας και προσβλέπει σ’ αυτό, ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται στο στόχαστρο των εκμεταλλευτών και των κάθε είδους πολιτικών εκπροσώπων και μηχανισμών τους.

✔️  Επιδιώκουμε και θα τα καταφέρουμε ν’ αποκαλύψουμε στα μάτια του λαού και ν’ αναχαιτίσουμε τη δηλητηριασμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου και των ανθρώπων του, την παραχάραξη της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό στον οποίο σήμερα πρωτοστατεί η ΕΕ.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή για να υπάρχει δυνατότητα συναντήσεων, διοργάνωσης συζητήσεων και εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο, για να ανέβουν η κοινή δράση των λαών, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά, ο προλεταριακός διεθνισμός.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό «μονόδρομο».

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό το λαό μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν, με το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια, τους πλειστηριασμούς, τους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας.

ΚΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2019

✔️  Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να μετράμε συγκεκριμένα βήματα σε μια σειρά από σοβαρούς κομματικούς δείκτες:

Μεγαλύτερη και πιο δραστήρια συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στη ζωή και τη δράση των Οργανώσεων, συσπείρωση ευρύτερου κόσμου, στράτευση οπαδών και φίλων, αύξηση της κυκλοφορίας και καλύτερη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», κάλυψη των πλάνων στρατολογίας και οικοδόμησης και, βεβαίως, γερά οικονομικά, για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας υπέρ των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Ολα τα παραπάνω προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία που αποκτά η Οικονομική Εξόρμηση, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το Κόμμα μας ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας μας.

 • Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο όλα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ως Κόμματος Νέου Τύπου, να αυξηθεί η ικανότητά του να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία «παντός καιρού».
 • Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Σήμερα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, ικανό στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

✔️  Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που ξεκίνησε την 1η Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 13 Γενάρη 2020.

Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ’ τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

✔️  Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα – καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

 • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.
 • Για τη 2η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ’ το Αρχείο του Κόμματος.
 • Για την 3η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

 1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.
 2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη – Δεκέμβρη.
 3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Νοέμβρης 2019
Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ


Εντείνουμε τις προσπάθειες με ώθηση και από την άμιλλα

 • Δυνατά «ζευγάρια» βγάζουν οι πρώτες προσκλήσεις – προκλήσεις μεταξύ των Οργανώσεων

Στο 34,85% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος, μετά το δεύτερο «κλείσιμο», φανερώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχεια.Στην πρώτη θέση της κατάταξης, με βάση το ποσοστό κάλυψης, παρέμεινε η ΚΟ Εξωτερικού, φτάνοντας στο 50,49%. Πάνω από το μισό της πλάνο έχει καλύψει και η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, που όμως παρέμεινε στη 2η θέση, φτάνοντας στο 50,44% και επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το πρώτο «κλείσιμο» (+18,67%). Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Δυτ. Ελλάδας με ποσοστό 40,90%, εκτοπίζοντας την ΚΟ Θεσσαλίας, η οποία με 37,49% πέρασε στην πέμπτη θέση, αφού στην τέταρτη βρέθηκε η ΚΟ Αιγαίου με 38,07%.

Παρακάτω στην κατάταξη βρίσκονται οι Κομματικές Οργανώσεις: Πελοποννήσου με 36,66%, Ανατ. Στερεάς – Εύβοιας με 35,07%, Αττικής με 33,55%, Κεντρικής Μακεδονίας με 31,82%, Κρήτης με 31,41%, Δυτ. Μακεδονίας με 31,03% και Ηπείρου με 29,29%.

Η άμιλλα στην ΚΟ Αττικής

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η άμιλλα πανελλαδικά και μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων, αφού συμβάλλει στο να ανεβαίνουν η μαχητικότητα, το πείσμα, το κλίμα προσφοράς από όλους, αλλά και ο συστηματικός έλεγχος για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων.

Στην ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ήδη βρίσκονται σε άμιλλα μεταξύ τους Τομεακές Οργανώσεις. Οπως σε κάθε μάχη, έτσι και στην Οικονομική Εξόρμηση, η ηθική επιβράβευση των πρωτοπόρων αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών, συμβολή στη διαπαιδαγώγηση των νεότερων και παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠ της ΚΟ Αττικής ανακοινώνει την οργάνωση της άμιλλας στη βάση των συνδυασμένων κριτηρίων που έχει αποφασίσει η ΚΕ και καθορίζει τα παρακάτω βραβεία:

 • Οι πρώτοι 10 σύντροφοι από τις πρώτες ΤΟ θα συμμετάσχουν σε εκδρομή σε ιστορικό τόπο που θα διοργανώσει η ΚΟ Αττικής.
 • Επίσης, στις 3 πρώτες ΤΟ θα δοθούν: Για την 1η ΤΟ: Η σημαία του Κόμματος, αναμνηστική πλακέτα, πίνακας ζωγραφικής. Στη 2η και την 3η ΤΟ θα δοθούν επίσης αναμνηστικές πλακέτες και πίνακες ζωγραφικής.

Τέλος, η ΚΟ Αττικής καλεί σε άμιλλα την ΚΟ της Κεντρικής Μακεδονίας «και περιμένουμε αυτήν τη χρονιά να ανταποκριθούν εάν χάσουν και όχι όπως τις άλλες φορές που “έκλωσαν τα ζευλία”», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.

Κι άλλες …προκλήσεις

Στη Δυτική Ελλάδα, το μέχρι τώρα ενθαρρυντικό ποσοστό κάλυψης «επιτεύχθηκε χάρη στις συνδρομές, στις προσωπικές εισφορές των μελών, στα ποσά που συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους και άλλο κόσμο που έδωσε από το υστέρημά του. Επίσης, από την προσπάθεια που κατέβαλαν φίλοι του Κόμματος, δουλεύοντας στο πλευρό των Οργανώσεων, με το κουπόνι στο χέρι», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, η οποία καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας (και η ΤΕ Αχαΐας την αντίστοιχη της Λάρισας), με βάση τους δείκτες της ΚΕ.

Προτείνει ως βραβείο, αντιπροσωπεία της νικήτριας Οργάνωσης να φιλοξενηθεί απ’ την άλλη, επί πέντε (5) μέρες, επισκεπτόμενη φυσικές ομορφιές και τόπους θυσίας.

Αποδεχόμενη «με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση – πρόκληση», η ΚΟ Θεσσαλίας σημειώνει σε ανακοίνωση ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε, πέρα απ’ τη σημαντική υπερκάλυψη των στόχων και των δύο Οργανώσεων Περιοχής, οι πρωτοπόροι σύντροφοι στην Οικονομική Εξόρμηση απ’ την περιοχή της Θεσσαλίας να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τους τόπους θυσίας των κομμουνιστών της περιοχής».