Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΙ: Είμαστε μια μικρή βάρκα που πάει ενάντια στο ρεύμα στη θύελλα, αλλά έχουμε καθήκον να κρατήσουμε το τιμόνι ευθεία

Το ΚΚ Ιταλία που ιδρύθηκε το 2012, κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές δίνοντας μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει τα εμπόδια του εκλογικού νόμου. Συμμετέχοντας στo 57% των εκλογικών περιφερειών απέσπασε πάνω από 105.000 ψήφους και ποσοστό 0,32%. Σε μεγάλα δε αστικά κέντρα το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται (στην Τοσκάνη έφτασε το 1,03%).

Σε δήλωσή του μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο ΓΓ του ΚΚ Ιταλία, Μάρκο Ρίτσο τόνισε ότι «εμείς οι κομμουνιστές έχουμε ήδη νικήσει, από απόψε πέρα από το αποτέλεσμα θα βρισκόμαστε σε κάθε περιοχή της Ιταλίας, τώρα ξεκινάει η δουλειά για την ανασύνταξη του ΚΚ».

στην πρώτη προσέγγιση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα οι Ιταλοί κομμουνιστές επισημαίνουν: Είμαστε μια μικρή βάρκα που πάει ενάντια στο ρεύμα στη θύελλα, αλλά έχουμε καθήκον να κρατήσουμε το τιμόνι ευθεία. Δεν κρύψαμε τις δυσκολίες και δεν δώσαμε ψευδείς αυταπάτες λέγοντας σαφώς ότι ο στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές για την ενίσχυση και την οικοδόμηση του Κόμματος, χωρίς να παραπλανήσουμε κανέναν για μια απίθανη είσοδο στα θεσμικά όργανα.

Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Είχαμε θέσει τον στόχο των 100.000 ψήφων σε εθνικό επίπεδο. Ο στόχος αυτός, αν και φτωχός και αρχικός, μπορούμε να πούμε – ακόμα και σε δεδομένα που δεν είναι ακόμη οριστικά – έχει επιτευχθεί και ξεπεραστεί.