Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Βενεζουέλας: Απάντηση στις συκοφαντικές αναφορές του Ν. Μαδούρο

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της Βενεζουέλας εξαπέλυσε το τελευταίο διάστημα νέα επίθεση σε βάρος του ΚΚ Βενεζουέλας, προλειαίνοντας το έδαφος ακόμη και για κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των κομμουνιστών. Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «διασπαστές, μαρξιστές – λενινιστές», υποστηρίζοντας ότι «πίσω από αυτούς κρύβεται το χέρι του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ».

Από τη μεριά του το ΚΚ Βενεζουέλας, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Ν. Μαδούρο, απαντά στις συγκεκριμένες συκοφαντικές αναφορές που έγιναν δημόσια σε συγκέντρωση του κόμματός του, του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος.PCV logo Partido Comunista de Venezuela Dirección Nacional

Οπως σημειώνουν οι κομμουνιστές: «Τους τελευταίους μήνες, με αυξανόμενη συχνότητα, η στάση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο τείνει να γίνει πιο επιθετική και απειλητική, καθώς το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλα ρεύματα του επαναστατικού λαϊκού κινήματος και της επαναστατικής αριστεράς αποφάσισαν να οικοδομήσουν τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική (APR) και να μη συμμετάσχουν στο νέο “ολιγαρχικό – αστικό” σύμφωνο, που θα επιβάλει στον εργαζόμενο λαό της Βενεζουέλας τη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή που είχε διαμορφωθεί στο Σάντο Ντομίνγκο, στο “τραπέζι διαλόγου” μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με τις συκοφαντικές αναφορές του Μαδούρο περί «μαρξιστών – λενινιστών που πίσω τους κρύβεται το χέρι του ιμπεριαλισμού», στην επιστολή τονίζεται: «Παρότι δεν είναι σαφές αν οι αναφορές αυτές απευθύνονται στο εσωτερικό του πολυταξικού του κόμματος, ώστε να συγκρατηθούν εξελίξεις στην ταξική πάλη που οξύνεται μέσα σε αυτό (σε επίπεδο ιδεολογικό, πολιτικό και μαζικό), σε καμία περίπτωση αυτό δεν τις επικυρώνει. Γιατί περιφρονεί τη μέθοδο που εμείς οι επαναστάτες έχουμε μάθει: Την ειλικρινή, συλλογική, ανοιχτή, αδελφική, δημοκρατική, κριτική και αυτοκριτική συζήτηση, που όλα δείχνουν ότι αντικαθίσταται από τον αποκλεισμό χωρίς συζήτηση και την απαίτηση για άνευ όρων υποταγή. Από τη στιγμή που αναφέρεται σε “μαρξιστές – λενινιστές”, νιώθουμε άμεσα θιγμένοι, καθώς η οργάνωσή μας, το ΚΚ Βενεζουέλας, στηρίζεται σε αυτήν την επιστημονική αντίληψη του κόσμου».

Oscar Figuera PCV Partido Comunista de Venezuela

Oscar Figuera PCV Partido Comunista de Venezuela – ΚΚ Βενεζουέλας

Οι κομμουνιστές με την επιστολή τους ζητούν από τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο να εξηγήσει σε τι ακριβώς αναφέρεται, όπως και να δώσει στη δημοσιότητα τις «πληροφορίες» που ισχυρίζεται ότι στοιχειοθετούν τα λεγόμενά του. Και αφού καλούν την κυβέρνηση Μαδούρο να αλλάξει πολιτική και να σταματήσει το νέο «σύμφωνο των ελίτ», όπως εξηγούν «της παλιάς ολιγαρχίας και της λεγόμενης “επαναστατικής αστικής τάξης”», τονίζουν ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι αν είστε με την εργατική τάξη ή αν είστε με τους καπιταλιστές».

Ταυτόχρονα, προειδοποιούν για την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚ Βενεζουέλας και της «Εναλλακτικής» στο Κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας πως είναι πλαστό το δίλημμα ότι όποιος δεν είναι με τον κυβερνητικό «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο» είναι με τη δεξιά αντιπολίτευση και για να πάρει το λόγο θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα μπλοκ. Αναφέρουν δε ότι απορρίπτουν «τον ιδεολογικό και πολιτικό χειρισμό που προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με την επίπλαστη διαίρεση και επιφανειακή πολιτική πόλωση, αποσπασμένη από την ταξική πάλη» και προσθέτουν πως «το ΚΚΒ δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο φαινομενικά “ανταγωνιστικά” μπλοκ, επειδή πολύ απλά οι πολιτικές που προωθούν οι εκπρόσωποί τους δεν ταυτίζονται με την άσκηση μιας σταθερής πολιτικής για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους ελιγμούς για να περιορίσουν το νόμιμο δικαίωμα που έχουμε για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΚΚΒ / APR, για να λάβουμε τον λόγο και να καθορίσουμε την πολιτική μας θέση σε όλα τα σημεία της ημερήσιας διάταξης στις συζητήσεις των συνόδων της Βουλής».

Partido Comunista de Venezuela denunciar el bloqueo mediático manifestacion

Θα είμαστε πάντα με την εργατική τάξη και την αγροτιά

Καταλήγουν: «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας, τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του κόσμου, τις εθνικές και διεθνείς προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την προώθηση των σχεδίων δίωξης και αντικομμουνιστικών επιθέσεων που μπορεί να προετοιμάζονται ενάντια στο ΚΚΒ και στα μέλη του, με χρήση συκοφαντικών κατηγοριών.
Σήμερα η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική κατά της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της χώρας. Η τρέχουσα οικονομική πολιτική της συνοψίζεται από τη μία σε αδιανόητες παραχωρήσεις υπέρ των ιδιωτικών κερδών του κεφαλαίου, και από την άλλη στο πάγωμα των μισθών, των συντάξεων και των συνταξιοδοτήσεων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην εργασιακή ευελιξία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τρόπο να καλύψει τη στροφή της προς τα δεξιά, και γι’ αυτόν το λόγο επιδεικνύει όλη την αλαζονική οργή της ενάντια σε κάθε δύναμη που αποκαλύπτει και αντιμετωπίζει την υποτακτική της οικονομική πολιτική.

Από πρόσφατη συνέντευξη του ΚΚ Βενεζουέλας και του ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, εκλεγμένου βουλευτή στις εκλογές στις 6/12/2020

Το ΚΚΒ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.
Αυτό μας έκανε πάντα στρατηγικό εχθρό του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων υποτακτικών. Σύμμαχοι του ιμπεριαλισμού μπορούν να είναι μόνο εκείνοι που δείχνουν τις προθέσεις τους να παραδοθούν και να διαπραγματευτούν τα συμφέροντα της πατρίδας και των εργαζομένων με το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτός ο δρόμος της μισαλλοδοξίας απέναντι στην ταξική κριτική και δράση θα απελευθερώσει ένα νέο κύμα αντικομμουνιστικού μένους, λογοκρισίας και διώξεων, το οποίο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε, με την οργάνωση, την ενότητα και την επαναστατική κινητοποίηση των εργαζομένων, των αγροτών, των κοινοτήτων και του λαού.

Οπως έλεγε ο σύντροφός μας Argimiro Gabaldón (Αρχιμίρο Γκαμπαλντόν):

“Ο δρόμος μας είναι σκληρός, πολύ σκληρός, αλλά δεν υπάρχει άλλος!”.
Συνεχίζουμε να χτίζουμε τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική!
Αντίσταση, αγώνας, οργάνωση, ανασυγκρότηση, συσπείρωση δυνάμεων για τη νίκη, με τους εργαζόμενους στην εξουσία!».

Πηγή – πληροφορίες: Ριζοσπάστης
Tribuna Popular