Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Βενεζουέλας: Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) καταγγέλλει τη δολοφονία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Λούις Φαχάρδο (φωτό). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το κόμμα, ο Φαχάρδο δολοφονήθηκε από αγνώστους την Τετάρτη το βράδυ κατά την επιστροφή στο σπίτι στην περιοχή Λας Πάλμας της πολιτείας Μέριδα. 

«Ο σύντροφος Λουίς Φαχάρδο επέστρεφε στο σπίτι του με μοτοσυκλέτα, μαζί με το γαμπρό του. Δέχτηκαν ομοβροντία πυροβολισμών από κινούμενο όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο» σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει πως «η Εθνική Ηγεσία του ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε αναρίθμητες φορές τις απειλές ενάντια στη ζωή του μαχητικού συντρόφου μας Φαχάρδο, με τις αρχές να μην λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας». 

Το ΚΚ Βενεζουέλας καθιστά υπεύθυνους για τη δολοφονία του Λ.Φαχάρδο τους γαιοκτήμονες της περιοχής, μέλη της Αστυνομίας και διεφθαρμένους πολιτικούς οι οποίοι τον είχαν απειλήσει δημόσια. Επίσης, το κόμμα απαιτεί από την κυβέρνηση να διερευνηθούν λεπτομερώς οι συνθήκες της δολοφονίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Σημειώνεται ότι ο Φαχάρδο είχε αναπτύξει έντονη πολιτική δραστηριότητα στο αγροτικό κίνημα της περιοχής, στηρίζοντας σταθερά τα συμφέροντα της φτωχής αγροτιάς ενάντια σε μεγαλογαιοκτήμονες και οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται την επαρχία της Μέριδα. 

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΚΚ Σουηδίας και το Γερμανικό ΚΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚ Σουηδίας:

«Αργά χθες το βράδυ δολοφονήθηκε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας Louis Fajardo. Πυροβολήθηκε μέσα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο στο δρόμο για το σπίτι του πάνω στο μηχανάκι του. Παρά τις επαναλαμβανόμενες απειλές κατά της ζωής του φαίνεται πως η αστυνομία της Βενεζουέλας δεν είχε λάβει οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα. Εκφράζουμε όλη την υποστήριξη μας στους κομμουνιστές της Βενεζουέλας στον αγώνα τους ενάντια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς!»