Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Ισραήλ – Χαντάς: Καταδικάζει τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε Γάζα και Δαμασκό

Σε ανακοίνωση τους, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα («Χαντάς») καταδικάζουν τις εγκληματικές, επιθετικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε Γάζα και Δαμασκό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν την Τρίτη σε διπλή επιδρομή, πλήττοντας με αεροπορικά πυρά κτίρια στη Δαμασκό και τη Γάζα. Η επίθεση των ισραηλινών βομβαρδιστικών στη λωρίδα της Γάζας προκάλεσε το θάνατο τριών ατόμων, ανάμεσά τους ο 42χρονος αρχηγός της «Ισλαμικής Τζιχάντ», Μπαχάα Αμπού Αλ Ατα, και η σύζυγός του. Οι παλαιστινιακές αρχές κάνουν λόγο για 22 συνολικά θύματα και δεκάδες τραυματίες.

Ακολούθησαν επιδρομές σε περίχωρα της Δαμασκού, στο σπίτι του διοικητή της «Ισλαμικής Τζιχάντ» Ακράμ Αλ Ατζούρι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν άλλα δύο άτομα.

Ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε ότι οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας έγιναν σε αντίποινα για τις πρόσφατες ρίψεις πυρών και ρουκετών στο Ισραήλ από ενόπλους της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ΚΚ Ισραήλ-Χαντάς «στόχος αυτών των εγκληματικών πράξεων, που αποτελούν τη διαιώνιση της μακράς αλυσίδας ισραηλινών εγκλημάτων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, είναι να σύρουν την περιοχή σε κατάσταση επικίνδυνης στρατιωτικής κλιμάκωσης, έτσι ούτως ώστε να ενισχύουν τις πολιτικές επιδιώξεις τους εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Το ΚΚ Ισραήλ-Χαντάς υπογραμμίζει ότι η πολιτική του πολέμου, της επιθετικότητας και του αιματοκυλίσματος δεν πρόκειται να απεγκλωβίσει το Νετανιάχου – του οποίου η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες – από την πολιτική κρίση και τις εκλογές αποτυχίες.

Μέλη του ΚΚ και του Δημοκρατικού Μετώπου «Χαντάς» προέβησαν σε διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ, ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.