Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Ισραήλ- Χαντάς: «Ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο που θα προξενήσει καταστροφή στους δύο λαούς»

Υπό το σύνθημα «Σταματήστε την φωτιά», μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και της αριστερής συμμαχίας «Χαντάς» καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κλιμάκωση της επιθετικότητας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και των βομβαρδισμών στη Γάζα.

Διαμαρτυρίες ενάντια στην φιλοπόλεμη τακτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου είχαν προγραμματιστεί για χθες το απόγευμα σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Χάιφα και άλλες πόλεις, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για το Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Η ακροδεξιά κυβέρνηση βάζει φωτιά στην Ιερουσαλή, τη Γάζα και το νότο, βομβαρδίζει την Γάζα σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά και στέλνει τους ισραηλινούς πολίτες στα καταφύγια. Χρησιμοποιεί αστυνομική και στρατιωτική βία ενάντια σε διαδηλωτές. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία, ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο που θα προξενήσει καταστροφή στους δύο λαούς. Ο πόλεμος φέρνει μόνο περισσότερους σκοτωμούς, βάσανα και πόνο».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση αυτή. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στον πόλεμο. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην κατοχή, ένα τέλος στην πολιορκία της Γάζας και να δημιουργηθεί ένα Παλαιστινιακό κράτος, δίπλα σ’ αυτό του Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ισραήλ: Συγκεντρώσεις σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Χάιφα ενάντια στην σφαγή στη Γάζα