Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Ιταλίας: Ο καπιταλισμός κατέστρεψε το ποδόσφαιρο για να το μετατρέψει σε προϊόν

Συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας για την κατάκτηση του EURO 2020 δίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας (Partito Comunista) με σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ολόκληρη η Ιταλία δικαίως πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη των Αζούρι, αλλά ακόμη περισσότερο οι Ιταλοί που ζουν στο εξωτερικό, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν εξαιτίας της αδιαφορίας που επέδειξε η πολιτική τάξη της χώρας στην δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρει το σχόλιο του ΚΚ Ιταλίας υπενθυμίζοντας πόσο δημοφιλές και λαϊκό είναι το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζει ότι το ποδόσφαιρο παραμένει το δημοφιλέστερο άθλημα στην Ιταλία με την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της εθνικής ομάδας να προέρχονται από εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στο σχόλιο του το ΚΚ Ιταλίας, στο πέρασμα των χρόνων «ο καπιταλισμός κατέστρεψε το πάθος του ποδοσφαίρου και η αγορά κατήργησε σχεδόν ολότελα τις “σημαίες”». Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στον αθλητισμό «οτιδήποτε είναι αυθεντικό ο καπιταλισμός επιχειρεί να το καταπιεί και να το μετατρέψει σε προϊόν».

Θυμίζουμε ότι η Εθνική Ιταλίας κατέκτησε χθες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro 2020) επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 3-2 επί της Αγγλίας σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο Γουέμπλει του Λονδίνου.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα