Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Κούβας: «Η ζωή και αγωνιστική στάση του Μ.Θεοδωράκη αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές»

Σε μήνυμά του προς την ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Ο Μίκης Θεοδωράκης απεβίωσε και όλος ο κόσμος θρηνεί μαζί με την Ελλάδα για έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Θρηνεί και η Κούβα που πάντα είχε την αγωνιστική του αλληλεγγύη. Ας ηχήσει στη μνήμη του το «Canto General!»”, ήταν το πρώτο άμεσο μήνυμα του Πρώτου Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

Ο Μίκης ήταν ένας μεγάλος φίλος της Κούβας και φίλος του Κομαντνάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, υπήρξε ιδρυτής του Ελληνο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνταν άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ.

Το έργο του και η κοινωνική του τοποθέτηση που καταγράφεται στη φράση “θέλω να αφήσω αυτόν το κόσμο ως κομμουνιστής”, τον καθιστούν αθάνατο.

Ο χαμός της μουσικής ιδιοφυΐας και Έλληνα διανοούμενου, τον οποίο ο κόσμος αποχαιρετά σήμερα, αποτελεί σημαντική απώλεια. Η ζωή του και η αγωνιστική του στάση αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα