Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Τουρκίας: Απονέμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί»

Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα βραβεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) με το βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί» (Mustafa Suphi Friendship Award).

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα SoL, το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δ. Κουτσούμπα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚ Τουρκίας.

Σε επιστολή της η Κεντρική Επιτροπή του TKP αναφέρει πως, ξεκινώντας από φέτος, θα απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί» σε συντρόφους και φίλους του Κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο Μουσταφά Σουφί, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ήταν ανάμεσα στους 15 κομμουνιστές που σφαγιάστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Γενάρη του 1921, προσπαθώντας να διαφύγουν από την αιματηρή επίθεση που είχε εξαπολύσει εκείνη την περίοδο η αστική τάξη της Τουρκίας και οι μηχανισμοί της με στόχο την εξολόθρευση του ΚΚΤ.

«Η Κεντρική Επιτροπή του TKP αποφάσισε φέτος να απονείμει το βραβείο στον αξιοσέβαστο σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για την συνεισφορά του στον αγώνα μας, στην βαθιά φιλία και επαναστατική αλληλεγγύη. Ελπίζουμε πως το βραβείο αυτό θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Κομμάτων μας και των λαών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.