Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Τουρκίας για τις εκλογές της 24ης Ιούνη: «Αυτή η τάξη πραγμάτων πρέπει να ανατραπεί!»

Σε ανακοίνωση του με τίτλο «Αυτή η τάξη πραγμάτων θα ανατραπεί – Ο λαός έχει επιλογή», το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο που συνδέεται τόσο με το κυβερνών κόμμα όσο και με αυτά της αντιπολίτευσης. Σε το αδιέξοδο, σημειώνει το ΚΚ Τουρκίας, δε μπορεί να δοθεί λύση με τις πρόωρες εκλογές όπως ισχυρίζεται ο Ερντογάν και ο συνέταιρος του Μπαχτσελί (ηγέτης του εθνικιστικού-φασιστικού «MHP»).

Οι ρίζες του αδιεξόδου που βιώνει η χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση του TKP, βρίσκονται στην πλήρη στασιμότητα της οικονομίας, στην εξωτερική πολιτική που “στριφογυρίζει ακούραστα” στον ιμπεριαλιστικό κόσμο, στο γεγονός ότι οι λαϊκές μάζες είναι αβοήθητες και καταδικασμένες στην απόγνωση. «Αυτή είναι η κοινωνική δομή που συνεχώς δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, αδικία και τυραννία» αναφέρει το ΚΚ Τουρκίας.

«Αυτή η τάξη πραγμάτων πρέπει να ανατραπεί», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θα δράσει σύμφωνα με αυτήν την ανάγκη και θα επιμένει στο γεγονός ότι το παρόν σύστημα της εκμετάλλευσης έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου. Το ΤΚΡ εκπροσωπεί τη μόνη πραγματική επιλογή για το λαό, τη μόνη διέξοδο απ’ το σκοτάδι».

Το ΚΚ Τουρκίας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της γειτονικής χώρας να κλείσουν την πόρτα στις ψεύτικες υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, δίνοντας με την ψήφο και την στήριξη τους στο ΤΚΡ απάντηση στην χρόνια τυραννία του Ερντογάν.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, το Κόμμα πληροί όλα τα κριτήρια για συμμετοχή σε εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ΚΚ Τουρκίας δεν θα αφήσει τους εργαζόμενους και το λαό χωρίς επιλογή στις εκλογές της 24ης Ιούνη».

Τέλος, το ΚΚ Τουρκίας καλεί τις εργατικές-λαϊκές μάζες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις της 1ης Μάη. «Εκείνη τη μέρα», υπογραμμίζε η ανακοίνωση, «εχθροί και φίλοι να δουν ποιοί είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της χώρας».