Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Τουρκίας: Εκφράζει την αλληλεγγύη του απέναντι στον ελληνικό λαό

Μήνυμα προς τα μέλη και τους φίλους του, καλώντας τους να σταθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού, απευθύνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. 

Σε ανακοίνωση του, το ΤΚΡ, αφού αναφέρει πως «στη γειτονική μας Ελλάδα, η πυρκαγιά έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την χειρότερη καταστροφή της δεκαετίας», σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι πλέον πολύ συνηθισμένο σενάριο για τους λαούς και των δύο χωρών, οι πυρκαγιές να χρησιμοποιούνται προκειμένου να αχρηστεύονται δημόσιες εκτάσεις και περιουσίες προς όφελος των καπιταλιστών».

Το ΚΚ Τουρκίας επισημαίνει ότι η λογική του κέρδους αποτρέπει έργα προστασίας τα οποία δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος. «Όπως είδαμε πολύ πρόσφατα στην σιδηροδρομική τραγωδία στην Τουρκία- αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ- οι κυβερνώντες θυμούνται τις ανθρώπινες ζωές μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις». 

Τέλος, η ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας αναφέρει: «Συμμεριζόμαστε τη μεγάλη λύπη του ελληνικού λαού και δηλώνουμε έτοιμοι και πρόθυμοι να συνδράμουμε στη διαδικασία αποκατάστασης με κάθε μέσο. Καλούμε όλους τους συντρόφους και φίλους να βρεθούν στο πλευρό του λαού της Ελλάδας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Κόλαση στην Ανατολική Αττική – Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, τουλάχιστον 74