Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Τουρκίας: Καταδικάζει την απόφαση για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να επαναληφθούν οι εκλογές για το Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης επικρίνει σε ανακοίνωση της η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), καλώντας ταυτόχρονα το λαό να απέχει από τη νέα εκλογική διαδικασία την οποία χαρακτηρίζει ως «απόφαση του Ερντογάν». 

Σύμφωνα με το TKP, η πίεση που άσκησε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για την επανάληψη των εκλογών είναι απόδειξη το ότι βαθαίνει η πολιτική κρίση στη χώρα και της ολοένα και αυξανόμενης αδυναμίας του καθεστώτος Ερντογάν να κυβερνήσει τη χώρα δημοκρατικά. 

Το ΚΚ Τουρκίας υπογραμμίζει ότι παρά τις ιδεολογικές, πολιτικές και ταξικές διαφορές που το χωρίζουν από τον νεοεκλεγέντα Εκρέμ Ιμάμογλου (ο υποψήφιος του «κεμαλικού» Ρεπουμπλικανικού Κόμματος), ο τελευταίος είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος και οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρεί να σκιάσει την εκλογή του είναι λανθασμένη. 

Το ζήτημα της επανάληψης των εκλογών δεν σχετίζεται με δημοκρατικές εκλογές, ούτε με την θέληση του λαού, σημειώνει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο επισημαίνει ότι η ορθή στάση που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός είναι να μποϊκοτάρει τις νέες εκλογές. Όπως προσθέτει το TKP, ανάλογα της πορείας των εξελίξεων και κατά πόσο μεγάλη, ή μη, θα είναι η αποχή από την εκλογική διαδικασία, θα ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και τους οπαδούς του. 

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚ Τουρκίας απευθύνει κάλεσμα αγώνα και δράσης, βάζοντας μπροστά το σύνθημα πως «ο λαός ενωμένος δεν θα ηττηθεί ποτέ!».