Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Τουρκίας: Να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ’ τη χώρα μας!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) με αφορμή την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία και τις απειλές του Ερντογάν για αντίποινα ενάντια στις ΗΠΑ. 

«Πρέπει να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ΄τη χώρα μας, μαζί με τις βάσεις του, τους στρατιώτες και τους συνεργάτες του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ και συνεχίζει: «Τα μεγάλα αφεντικά που είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τουρκία έχουν βαθιές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες. Η στρατιωτική, οικονομική και πολιτική δομή της Τουρκίας φτιάχτηκε πάνω σε αυτές τις σχέσεις». 

«Από τη μια πλευρά- σημειώνει το ΚΚ Τουρκίας- ολόκληρη η οικονομία έχει παραδοθεί στα διεθνή μονοπώλια και απ’ την άλλη υπάρχει συνεχιζόμενη ένταση με τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία (όπου) και στις δύο περιπτώσεις είναι ο λαός που πληρώνει το μάρμαρο. Ο εθνικισμός επιστρατεύεται για να καλύψει αυτήν την πραγματικότητα και να προλάβει το ξύπνημα του λαού, την ίδια ώρα που οι πολιτικοί που έχουν μετατρέψει την όμορφη χώρα μας σε παιδική χαρά των διεθνών μονοπωλίων αναγάγονται σε “ήρωες που υψώνουν ανάστημα στις μεγάλες δυνάμεις”. Ο λαός μας δεν χρειάζεται ψευτοήρωες. Ο λαός μας χρειάζεται να ξεσηκωθεί και να παλέψει για τα δικά του συμφέροντα». 

Αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και τις απειλές για κυρώσεις, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες είναι αυτοί που την πληρώνουν. Οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν έχουν προσφέρει τίποτε άλλο σε αυτή τη χώρα παρά μόνο πόνο, θάνατο και υπερ-εκμετάλλευση».  

«Ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε το σκοτεινό αυτό τοπίο- αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ- είναι να πάρουμε τη μοίρα μας και το μέλλο της χώρας στα χέρια μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση, την εντατικοποίηση του αγώνα και την ανατροπή των παράσιτων που ζουν στις πλάτες μας, τα ντόπια και ξένα αφεντικά, τους ρατσιστές και τους εχθρούς του λαού».

Και προσθέτει: «Μην πέφτετε θύματα των ψεμάτων των πολιτικών που τη μια είναι φίλοι με τις ΗΠΑ και την άλλη έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί της, αναλόγως πως τους συμφέρει. Δεν υπάρχει καλός ιμπεριαλιστής, καλός εκμεταλλευτής η τύραννος. Μην τους ακολουθείτε!».