Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚE: «Τυμβωρυχία» η αναφορά του Τσίπρα στην Μακρόνησο

«Όσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «προοδευτικές» αλλαγές στο Σύνταγμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα είναι «δίκαιη» και η έξοδος από τα μνημόνια «καθαρή», με τους εκατοντάδες ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους να παραμένουν και να ενισχύονται», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Περισσός.

Επιπλέον, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει «όσο για τις αναφορές του πρωθυπουργού στη Μακρόνησο, πρόκειται για τη γνωστή «τυμβωρυχία» του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει το αντιλαϊκό του έργο, αλλά και το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το Λαύριο έμοιαζε κατεχόμενη περιοχή από δυνάμεις καταστολής, ενάντια στον “εχθρό λαό”».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο 12ο περιφερειακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο Λαύριο,  υποσχέθηκε μονιμοποίηση των επιπτώσεων των μνημονίων σε λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα

Δεν αναγνωρίζει η κυβέρνηση την ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των εργαζόμενων την περίοδο των τριών μνημονίων μιας και η προτεραιότητά της είναι η διευκόλυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς και αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων. Με το πρόσχημα να μην ξαναπέσουμε στην κρίση ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα σε στέρεες βάσεις να μην κάνουν τα λάθη του παρελθόντος» και για «να μην γυρίσουμε στην Ελλάδα του πριν το 2009». Έστειλε σαφές μήνυμα προς αγορές, δανειστές και επενδυτές πως η κυβέρνησή του θα τηρήσει τη δέσμευση για τη συγκρότηση ενός ελληνικού προγράμματος μέτρων που θα διατηρεί όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο υπέρ των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, για επικοινωνιακούς λόγους, ισχυρίστηκε ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε καθαρά και οριστικά από τα μνημόνια» όταν απομένουν 88 προαπαιτούμενα προς υλοποίησης και ακολουθούν από το 2019 η νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου υπό την αυστηρή επιτήρηση της ΕΕ, πιθανά και του ΔΝΤ. Για τους ίδιους επικοινωνιακούς λόγους μίλησε και πάλι για «δίκαιη ανάπτυξη, τα οφέλη της οποίας θα μοιράζονται δίκαια» επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στο λαό, στον οποίο μοιράζονται τα χαράτσια της φοροεπιδρομής.

Οι επικοινωνιακές κορώνες του Αλέξη Τσίπρα περιελάμβαναν και την προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί το «αριστερό προφίλ» μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης με αναφορές στο Λαύριο, το οποίο χαρακτήρισε σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και τη Μακρόνησο που την αποκάλεσε σύγχρονο μνημείο των αγώνων του λαού μας.