Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και ΕΛΑΣ να διαλύσουν το μεγάλο συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που μέσα στο κοινοβούλιο συζητιώταν το άθλιο χουντικό νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, στη πλατεία Συντάγματος η αστυνομία αξιοποιώντας τους γνωστούς αγνώστους, επιτέθηκε απρόκλητα στους διαδηλωτές σε μια επίδειξη πυγμής και προσπάθειας να διαλύσει τη συγκέντρωση. Σχέδιο που δεν πέρασε. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα και έδωσαν οργανωμένη απάντηση ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

syllalitirio42

«Κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων, των ομοσπονδιών, των σωματείων και των μαζικών φορέων κατήγγειλε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Χαρακτήρισε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί σαν ζωντανή απόδειξη για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς οι ομάδες αυτές σπρώχτηκαν από την Αστυνομία πάνω στους διαδηλωτές με διπλό στόχο, να διαλύσουν το μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου και να δώσουν στην κυβέρνηση τα γνωστά επιχειρήματα συκοφάντησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων.

Προκλητικός ο Χρυσοχοΐδης

Απαντώντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, υποστηριξε ότι «δολοφόνοι και τραμπούκοι πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών με σκοπό να τους σκοτώσουν» και έδειξε ως υπεύθυνους για τα επεισόδια τους διαδηλωτές. «Έπεσαν με μολότοφ να κάνουν αστυνομικούς, να σκοτώσουν αστυνομικούς», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

syllalitirio30 syllalitirio31 syllalitirio32 syllalitirio33 syllalitirio34 syllalitirio35