Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κλείνουν τα σύνορα για τους Σέρβους από αύριο έως 15 Ιουλίου

Κλειστά θα είναι τα σύνορα Ελλάδας από τη Δευτέρα 6 Ιούλη για τους υπηκόους της Σερβίας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δήλωση αναφέρει πως «με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06.00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα, ανεξαιρέτως, τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την κυβέρνηση της Σερβίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ» ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας. Ανέφερε ότι «το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια».

Επίσης, ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Σερβία – Covid19: Επιδεινώνεται η κατάσταση – Το στάδιο «Arena» μετατρέπεται σε νοσοκομείο