Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κλιμάκωση αντικομμουνιστικών επιθέσεων στην Ινδία

Κλιμακώνονται οι αντικομμουνιστικές ενέργειες στην Ινδία και ιδιαίτερα στο κρατίδιο της Τριπούρα, όπου εν μέσω φυσικών επιθέσεων και πυρπολήσεων, αλλά και νοθείας, το «Αριστερό Μέτωπο» υπό το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και με τη συμμετοχή και του ΚΚ Ινδίας, έχασε τις εκλογές για πρώτη φορά μετά το 1991.

Σε ανακοινώσεις τους τα ΚΚ καταγγέλλουν όργιο βίας και καταστροφών εναντίον μελών και οπαδών των Κομμουνιστών στην Τριπούρα, με το πέρας της καταμέτρησης των εκλογών και την ανάδειξη του κυβερνώντος κόμματος BJP του Ινδού Πρωθυπουργού Ν. Μόντι, στην τοπική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για τραυματισμό 514 ατόμων, επιθέσεις σε 1.539 κατοικίες, καταστροφές σε 134 κομματικά γραφεία και κατάληψη 208 κομματικών γραφείων.

Αναφέρουν επίσης ότι επιθέσεις έγιναν εναντίον γραφείων οργανώσεων του μαζικού κινήματος. Στην ανακοίνωση του Π.Γ. του ΚΚΙ (Μ) γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη βεβήλωση και καταστροφή του αγάλματος του Λένιν, τονίζοντας ότι «αποδεικνύει τον αντι-κομμουνιστικό, αντι-δημοκρατικό χαρακτήρα των μαφιόζων του RSS (σ.σ. της Εθνικής Πατριωτικής Οργάνωσης Εθελοντών, βραχίονας του BJP)».

Βία και νοθεία

Το ΚΚΙ (Μ) καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις που περιελάμβαναν φυσικές βίαιες επιθέσεις κατά στελεχών, πυρπόληση γραφείων, απειλές και εκβιασμούς, καθώς και καταστροφή αγάλματος του Λένιν, ενορχηστρώνονται από το δεξιό BJP. Καταγγέλλεται ότι το BJP και το συνεργαζόμενο με αυτό ΙPFT (αντιμεταναστευτικό εθνικιστικό κόμμα της Τριπούρα) έχουν την κεντρική καθοδήγηση των επιθέσεων που πλέον αποσκοπούν στην αξιοποίηση της εξουσίας στο κρατίδιο για να διαλύσουν τη βάση των κομμουνιστών. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε η αποκαθήλωση του αγάλματος
του ηγέτη των Μπολσεβίκων και της Οκτωβριανής Επανάστασης. Στις πρόσφατες εκλογές του Φλεβάρη το BJP κέρδισε για πρώτη φορά τις κάλπες στην Τριπούρα με 43% και συνεργάστηκε με το τρίτο IPFT (7,5%) για την πλειοψηφία. Στο «Αριστερό Μέτωπο», το KKI (M) έλαβε 42,7%, το ΚΚ Ινδίας 0,8% και άλλα κόμματα 0,14%. Το Μέτωπο έχασε 34 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2014. Tα κομμουνιστικά κόμματα ιστορικά έχουν χάσει τις εκλογές στην Τριπούρα μόνο το 1967, το 1989 και το 1991, αλλά με νικητή το κεντροαριστερό Κογκρέσο. Στο κρατίδιο συνασπισμοί υπό το ΚΚ Ινδίας κυβέρνησαν την περίοδο 1952-1967 και συνασπισμοί υπό το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) τις περιόδους 1971-77, 1980-89 και 1996-2018.

Αλληλεγγύη από το ΚΚΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε το ΚΚ Ελλάδας, όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα σημειώνει: «Το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη των Ινδών κομμουνιστών που κατήγγειλαν ότι με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας, BJP, του Πρωθυπουργού Μόντι, εξελίχθηκε όργιο νοθείας με αποτέλεσμα τον έλεγχο της τοπικής κυβέρνησης στο κρατίδιο της Τριπούρα στις πρόσφατες εκλογές, ενώ στις 3
Μάρτη με το πέρας της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων οργανώθηκε επίθεση κατά των κομμουνιστών».

 

Πηγή: Χαραυγή