Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα – Ρόλο ανέλαβε και ο ΓΓ του ΟΗΕ

Κι ενώ τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, με σενάριο που θυμίζει την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, τη σκυτάλη πήρε το γραφείο του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, το οποίο με δήλωσή του λέει  ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και των συγκεντρώσεων στην Κούβα , όπου πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες. Πέρα από την προφανή υποκριτική ευαισθησία για το λαό της Κούβας, χαρακτηρίζει μαζικές εκδηλώσεις σχνής μειοψηφίας, ενορχηστρωμένες από την αντικουβανική μαφία κατ’ εντολή των ΗΠΑ.

Την σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο αναπληρωτής του επίσημου εκπροσώπου του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.«Παρακολουθούμε αυτό που γίνεται. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και το δικαίωμα του συνέρχεσθαιμ θα γίνουν σεβαστά», δήλωσε ο Χακ, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν ετοιμάζονται να θέσουν το ζήτημα της Κούβας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,  που συνεχίζει το εξοντωτικό εμπάργκο κατά της Κούβας, είχε κάνει τη δική του παρέμβαση δηλώνοντας πως στέκεται δίπλα στον λαό της Κούβας, καθώς και ότι συμπαραστέκεται στις εκκλήσεις του για ελευθερία και την απαλλαγή του από τη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού και τις δεκαετίες καταστολής.

Στο «χορό» των παρεμβάσεων προστέθηκε και η ΕΕ, με τον επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας, Ζ. Μπορέλ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του «δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης του κουβανικού λαού» και να καλεί την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει αυτές τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας»…

Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτοί που καθημερινά τα κουρελιάζουν στις χώρες τους! Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλά για δικαιώματα ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, την ώρα που ο λαός της Κούβας υφίσταται επί έξι δεκαετίες  απάνθρωπο οικονομικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ. Μόνο η η κυβέρνηση Τραμπ πήρε 242 πρόσθετα μέτρα ενάντια στην Κούβα τα οποία σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Όποιος θέλει το καλό του λαού της Κούβας και αγωνιά για τα δικαιώματα των Κουβανών, μόνο μία απαίτηση έχει: Να σταματήσει το δολοφονικό εμπάργκο, να σταματήσουν οι προσπάθειες επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων