Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κλινική στο Αττικόν με πολλά κρούσματα στο προσωπικό μετατράπηκε σε Covid (!) με άρρωστο προσωπικό!

Κάθε ημέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο με ασθενείς Covid είπε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας και αφού επανέλαβε τα μαθηματικά της κυβέρνησης περί αύξησης των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία, απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Τις τελευταίες 10 ημέρες στα νοσοκομεία της επικράτειας καταγράφηκαν 3.664 εισαγωγές για περιστατικά που αφορούν σε Covid-19. Μόνο χθες, 9 Μαρτίου, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 443 (με ημερήσια μεταβολή +13.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 389 ασθενείς

Ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην επίταξη των πέντε μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων της Αττικής και να τα εντάξει μαζί με το προσωπικό τους στην καθημερινή εφημερία, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αποσυμπίεση.

Στο «Αττικόν», κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας το νοσοκομείο είχε 600 προσελεύσεις, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 350 περιστατικά απευθύνθηκαν για ασθένειες πλην του κορονοϊού. Ωστόσο με απόφαση της κυβέρνησης, που κόπτεται τάχα για «την προστασία της δημόσιας υγείας», οι Ορθοπεδική, Νευροχειρουργική, Χειρουργική, Αγγειοχειρουργική, ΩΡΛ – Δερματολογική, Παθολογικές Κλινικές, η Μονάδα Λοιμώξεων και η Βραχείας Νοσηλείας έχουν μετατραπεί σε Covid, με πληρότητα που ξεπερνά το 100%.

Μια Πνευμονολογική Κλινική είναι σε καραντίνα και στις υπόλοιπες τέσσερις υπάρχουν θάλαμοι με ασθενείς σε καραντίνα και 10 ράντζα απέξω. Τις τελευταίες δέκα μέρες μεγάλη διασπορά σε ασθενείς και προσωπικό διαπιστώνεται και σε μια από τις Παθολογικές, όπου σχεδόν το 90% του προσωπικού νοσεί και το «μέτρο» που πάρθηκε είναι: «Επειδή είχε πολλά θετικά περιστατικά μετατράπηκε κι αυτή σε Covid» (!) με άρρωστο προσωπικό!

Παρά τις μετατροπές στο «Αττικόν», λόγω της έλλειψης κρεβατιών Covid τα θετικά περιστατικά καθυστερούν πάρα πολύ, μπορεί και ένα 24ωρο, να μεταφερθούν σε κλινική, αυξάνοντας τον κίνδυνο παραπέρα διασποράς! Ακόμη και διασωληνωμένος Covid ασθενής παρέμεινε σε κοινό θάλαμο 12 ώρες, ενώ διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους υπάρχουν σε όλο το νοσοκομείο κι απ’ έξω ράντζα.

Στον «Ευαγγελισμό», που είχε γενική εφημερία, μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκε 100% πληρότητα στις απλές κλίνες Covid, ενώ το νοσοκομείο έμεινε με δύο κλίνες ΜΕΘ κενές. Στο «Γεννημάτας» 10 ασθενείς με Covid ήταν διασωληνωμένοι νωρίτερα και περίμεναν ΜΕΘ, οι 4 εκ των οποίων από χτες το πρωί.

 

 

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων