Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας» βροντοφώναξαν χιλιάδες νέοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ σημαί­νει χού­ντες και πόλε­μοι! Όχι στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα» ήταν το ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα που έστει­λαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη δυνα­μι­κή πικε­το­φο­ρία που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν την Τρί­τη στην Αθή­να παρά τη βρο­χή, για την κατα­δί­κη της ωμής επέμ­βα­σης στις εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα από τις ΗΠΑ, τις συμ­μα­χι­κές τους κυβερ­νή­σεις στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, που εκφρά­ζε­ται με στρα­τιω­τι­κές απει­λές και πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες κατά του εκλεγ­μέ­νου προ­έ­δρου της Βενε­ζου­έ­λας, με παράλ­λη­λη στή­ρι­ξη και ανα­γνώ­ρι­ση των αντι­δρα­στι­κών δυνά­με­ων της αντι­πο­λί­τευ­σης. Ανά­λο­γη κινη­το­ποί­η­ση έγι­νε και στη Θεσσαλονίκη.

Το σύν­θη­μα «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί!» ακού­στη­κε δυνα­τά στη συγκέ­ντρω­ση στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας, όπου μίλη­σε ο Πασχά­λης Καγιά­νης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επι­κε­φα­λής της Επι­τρο­πής Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΚΣ. Στην ομι­λία του μετα­ξύ άλλων σημεί­ω­σε: «Από αυτό το βήμα εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο δοκι­μα­ζό­με­νο λαό της Βενε­ζου­έ­λας, τον μονα­δι­κό αρμό­διο για τις εξε­λί­ξεις στη χώρα του, που μόνο με τον ατα­λά­ντευ­το αγώ­να του ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την ανα­τρο­πή του βάρ­βα­ρου καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος μπο­ρεί να ζήσει μία ζωή καλύ­τε­ρη, όπως ο ίδιος πραγ­μα­τι­κά την ορί­ζει, αφέ­ντης του πλού­του που παρά­γει. 

Ακο­λού­θη­σε πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία και τα γρα­φεία της ΕΕ. Σε ένδει­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης στην Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Βενε­ζου­έ­λας και το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας, στην κεφα­λή κυμά­τι­ζε και η σημαία της ΚΝ Βενεζουέλας.

Η συνέ­χεια των εκδη­λώ­σε­ων αλλη­λεγ­γύ­ης στο λαό της Βενε­ζου­έ­λας θα δοθεί το Σάβ­βα­το 16 Φλε­βά­ρη με μεγά­λη πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο γήπε­δο του Σπόρτιγκ.

Θεσσαλονίκη

Μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση και πορεία ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Συγκε­ντρώ­θη­καν στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου και από εκεί με μαχη­τι­κή πορεία στους δρό­μους της πόλης κατευ­θύν­θη­καν προς το Αμε­ρι­κά­νι­κο Προξενείο.

Με συν­θή­μα­τα όπως «στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί»«Αλλη­λεγ­γύη στην πάλη των λαών, πόλε­μο στον πόλε­μο των ιμπε­ρια­λι­στών», στο διά­βα τους στο κέντρο της πόλης, σάλ­πι­σαν ξεσηκωμό.

Μπρο­στά στο Αμε­ρι­κά­νι­κο Προ­ξε­νείο ακού­στη­κε μυριό­στο­μα το σύν­θη­μα «αμε­ρι­κά­νοι φονιά­δες των λαών». Εκεί μπρο­στά, μίλη­σε ο Γιάν­νης Βασι­λειά­δης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη στο λαό και τη νεο­λαία της Βενε­ζου­έ­λας, στον αγώ­να τους για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων τους ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επιθετικότητα.

Τα μέλη της ΚΝΕ έκα­ψαν την σημαία των ΗΠΑ, το σύμ­βο­λο του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού και πέτα­ξαν αυγά στα κατε­βα­σμέ­να ρολά που περι­φρου­ρούν το κτί­ριο όπου στεγάζεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο