Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

ΚΝΕ: Απολύτως καταδικαστέα ενέργεια το κάψιμο βιβλίων, κατά τα πρότυπα των ναζί, από «αρνητές» του κορονοϊού στη Χαλκίδα

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί» τονίζει η ΚΝΕ σε σχόλιό της προσθέτοντας ότι «είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» καταλήγει η ΚΝΕ στο σχόλιό της.

Πρακτικές ναζί

Αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να ρίχνουν στην πυρά βιβλία, παραπέμποντας σε ναζιστικές πρακτικές, διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα, σε συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Κυριακής από αρνητές του κορονοϊού έξω από τα δικαστήρια της πόλης, στο στόχαστρο μπήκε βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο μοιράζεται στα σχολεία στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζεται ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι το βιβλίο «κάνει προπαγάνδα στα μικρά παιδιά» και στη συνέχεια το καίει, καλώντας και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πηγή: 902.gr

 

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων

Μετάβαση στο περιεχόμενο