Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα

Την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστίνων κρατουμένων ζητά το Γραφείο Τύπου του ΚΣτης ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, έδωσε “αέρα στα πανιά” της καταστολής του ισραηλινού κράτους. Οι δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζονται για ακόμη μια φορά με βαρβαρότητα, δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς.

Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι που συνέλαβαν μέσα στο σπίτι της με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμα τους να ζουν στη δίκη τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.

Ο αγώνας που διεξάγεται στη χώρα μας ενάντια στην αδικία, την φτώχεια, την καταπίεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αγώνας διεθνιστικός, αγώνας που έχει ως συστατικό του στοιχείο την αλληλεγγύη με τον αγώνα των λαών ενάντια στην αδικία και την καταπίεση όπου γης.

Καλούμε κάθε νέο της πατρίδας μας να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού και να καταγγείλει την νέα ένταση της βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς των νέων στην χώρας μας, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τις επιτροπές νέων εργαζομένων και ανέργων, τους συλλόγους σπουδαστών ΔΙΕΚ κ.ά., να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος, να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Το όνομά της… Άχεντ Ταμίμι – Μια 16χρονη σύμβολο του αγώνα για τους Παλαιστινίους

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο