Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΝΕ: Η αντιπαράθεση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής και του «Ρουβίκωνα» δεν έχει σχέση με τις ανησυχίες των φοιτητών

«Η πρόσφατη μιντιακή αντιπαράθεση μεταξύ της κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και της ομάδας “Ρουβίκωνας”, που οδήγησε και στην εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στρώνει το έδαφος για την ενίσχυση όχι μόνο του αποπροσανατολισμού, αλλά και της κρατικής καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη» σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΚΣ τη ΚΝΕ με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα γεγονότα στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ συνεχίζει: 

«Το σόου που έχει στηθεί, με μοιρασμένους ρόλους, “κουμπώνει” τέλεια και υπηρετεί την πλαστή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Δεν έχει σχέση με τις ανησυχίες των φοιτητών. Η προβολή του αξιοποιείται για να κρυφτούν τα πραγματικά, σοβαρά προβλήματα των φοιτητών και των οικογενειών τους για τα οποία ευθύνονται τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να κρυφτεί ότι μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες οι φοιτητές της Φιλοσοφικής, όπως και των υπόλοιπων σχολών, συζητάνε, προβληματίζονται και αποφασίζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις.

Οι φοιτητές και οι Σύλλογοί τους οργανωμένα μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων όσο και την κρατική καταστολή που πάει μαζί της χέρι-χέρι. Μπορούν να απαντήσουν σε κάθε εμπόδιο που στήνεται μπροστά στην ανάγκη να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσουν οι δίκαιες διεκδικήσεις και η πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

Ανακοίνωση του ΜΑΣ με αφορμή τη “μιντιακή” αντιπαράθεση μεταξύ κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και «Ρουβίκωνα»