Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΝΕ Θεσσαλονίκη: «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μία δυναμική συγκέντρωση έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις της ΚΝΕ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του.

Με συνθήματα όπως «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» ξεκαθάρισαν ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της και πως οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε ο Αποστόλης Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «από τη Θεσσαλονίκη, το λιμάνι των λαών, ο Σύνδεσμος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον περήφανο λαό της Κούβας και ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους». Κάνοντας λόγο για ένα «άθλιο και αντεπαναστατικό θέατρο» που οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «λαϊκή εξέγερση» και «ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε πως «καταπάτηση δικαιωμάτων συνιστά η διαχρονική εγκληματική πολιτική όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανικών κατά της Κούβας. Μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα οι φονιάδες των λαών, αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, από το Βιετνάμ και την Γιουγκοσλαβία, μέχρι το Ιράκ και την Συρία».

Στην ομιλία του ο Θανάσης Σγούρος, γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της  ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ, κατήγγειλε τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια εις βάρος της Κούβας, σχέδια που ξετυλίγονται με προβοκάτσιες, αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, πόλεμο προπαγάνδας και fake news.

Αφού ανέδειξε όλο τον μηχανισμό που στήθηκε με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης της, τόνισε ότι αυτό που «πονάει» τους ιμπεριαλιστές είναι ότι η επανάσταση στην Κούβα, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο και γενικότερα στο δυτικό ημισφαίριο, απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και προσέφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις στο λαό και τη νεολαία της Κούβας, στην Υγεία, την Παιδεία, τη δουλειά, τη ζωή.

Σε μία συμβολική κίνηση τα μέλη της ΚΝΕ, υπό τον ήχο των συνθημάτων έκαψαν την αμερικάνικη σημαία, που αποτελεί σύμβολο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού ανά τον κόσμο.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τα μέλη της ΚΝΕ να στέλνουν θερμό, συντροφικό, διεθνιστικό χαιρετισμό στο λαό της Κούβας, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του για να τερματιστεί το δολοφονικό εμπάργκο σε βάρος του, ότι θα στέκονται στο πλάι του «Hasta la victoria, siempre», μέχρι τη νίκη, πάντα..