Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας: Καταγγέλλει αντικομμουνιστικές επιθέσεις σε Εύοσμο, Κατερίνη, ΑΠΘ

«Οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις θα πέσουν στο κενό θα τσακιστούν από το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας» τονίζει σε ανακοίνωση η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για τις επιθέσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες κατά μελών της ΚΝΕ από φασιστικές ομάδες σε Εύοσμο και Κατερίνη, όπως επίσης και για την προσπάθεια «αναρχικών» να διαλύσουν σήμερα Κυριακή εκδήλωση της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Εδώ και μια εβδομάδα, μέλη της ΚΝΕ έχουν αντιμετωπίσει σε όλη την περιοχή ένα ετερόκλητο φάσμα δυνάμεων που έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπει εμπόδιο στη διάδοση των ριζοσπαστικών ιδεών και θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία.

Συγκεκριμένα:

Στον Εύοσμο, την Κυριακή 28/3, πρωην Χρυσαυγίτες, μέλη της φασιστικής ομάδας “Ιερός Λόχος” επιτέθηκαν άνανδρα, μέσα στο σκοτάδι, σε μαθητή μέλος της ΚΝΕ, που έγραφε αντιφασιστικά συνθήματα.

Στην Κατερίνη, τη Δευτέρα 29/3, μέλη της φασιστικής ομάδας “Defender” Κατερίνης επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ και άλλους μαθητές που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή μαθητών, για τα πανό τους μέσα στην πόλη. Στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, την Κυριακή 4/4, μέλη του “αυτόνομου” σχήματος ψυχολογικού και “αναρχικοί”, προσπάθησαν (χωρίς επιτυχία) να διαλύσουν εκδήλωση της ΚΝΕ για τα διδάγματα από την επανάσταση του 1821 (!!!)…

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ενεργειών ο αντικομμουνισμός και η αντιΚΚΕ στόχευση. Ξέρουμε ότι ενοχλεί πολλούς στην περιοχή μας και στις πόλεις μας η πρωτοπόρα δράση και εμφάνιση της ΚΝΕ στους χώρους νεολαίας. Ξέρουμε ότι είναι “καρφί στο μάτι τους”, ότι τα μέλη της ΚΝΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης της νεολαίας, ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει. Φαίνεται ότι αυτή η δράση ενοχλεί ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων, που ξεκινά από την κυβέρνηση φτάνει στους φασίστες και καταλήγει σε διάφορες αυτοπαρουσιαζόμενες “αναρχικές” και δήθεν “αυτόνομες” ομάδες…

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Και αυτό είναι υπόθεση όλων, κάθε νέου που νιώθει προοδευτικός ή αριστερός.

Καλούμε τη νεολαία της περιοχής να προβληματιστεί για το ποιον βοηθούν αυτές οι επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Για το ρόλο που διαδραματίζουν όλες αυτές οι δυνάμεις, που με προκάλυμμα αντιδραστικά-“μαύρα” συνθήματα, όπως “έξω τα κόμματα”, χτυπούν το οργανωμένο κίνημα και τους κομμουνιστές, αποτελώντας την τέλεια κάλυψη για την κυβέρνηση και την πολιτική της. “Έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια” λέει και η υπουργός Παιδείας, η οποία δεν θεωρείται και ιδιαίτερα ανατρεπτική ή προοδευτική…

Αυτή την ώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη:

ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που τσακίζει τις ζωές μας, ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει για να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Για να ανοίξουν οι χώροι εκπαίδευσης με όλα τα μέτρα προστασίας, διεκδικώντας παράλληλα ολοκληρωμένες σπουδές με δικαιώματα.

Η ΚΝΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει ανεπιφύλαχτα να δίνει όλες τις δυνάμεις της. Οι επιθέσεις και οι προσπάθειες τρομοκράτησης απλά δυναμώνουν το πείσμα μας και την οργή μας!».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων