Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΝΕ: Όταν το τουριστικό κεφάλαιο δε διστάζει να προχωρά σε βασανιστήρια 19χρονου σπουδαστή

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την καταγγελία για βασανιστήρια σε βάρος 19χρονου πρακτικάριου σε εστιατόριο στην Κέρκυρα, το Συμβούλιο Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ τονίζει:

«Όταν το τουριστικό κεφάλαιο δε διστάζει να προχωρά σε βασανιστήρια 19χρονου σπουδαστή … Η οργή μας ξεχειλίζει…

Μετά από καταγγελία 19χρονου σπουδαστή, που πραγματοποιεί την πρακτική του σε ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της Κέρκυρας, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες που σοκάρουν: Καυτό λάδι, πυρακτωμένα σκεύη πάνω στο σώμα του νεαρού και άλλα βασανιστήρια, με σκοπό να “σκληραγωγηθεί”, όπως έλεγαν οι εργοδότες του.

Αυτή είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, που τόσο μας διαφημίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος. Τα “ρεκόρ” του τουρισμού είναι χτισμένα πάνω στην εκμετάλλευση, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Αυτές τις συνθήκες γαλέρας αξιοποιεί το τουριστικό κεφάλαιο για να κερδοφορεί μετατρέποντας τους νέους εργαζόμενους της χώρας μας σε σκλάβους.

Για να προλάβουμε ορισμένους που θα πουν πως είναι “μεμονωμένο περιστατικό” θυμίζουμε ότι οι εικόνες στην Κέρκυρα είναι συνέχεια άλλων καταγγελιών για ξυλοδαρμούς εργαζομένων, ακόμα και για θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Αντίστοιχες μέθοδοι φαίνεται να χρησιμοποιούνται και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, για να “βγαίνει η δουλειά” με 12ωρα, δίχως φαγητό και νερό. Οι “πρωτόγνωρες” αυτές συνθήκες για τους εργαζόμενους προκύπτουν από τη δίψα για “πρωτόγνωρα” κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το θράσος των μεγάλων ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του Τουρισμού προκύπτει από τους νόμους που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ), νόμους που συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, εξαγγέλλοντας κυνικά την ενίσχυσή τους.

Καλούμε τους σπουδαστές της Κέρκυρας που κάνουν την πρακτική τους, τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να βγάλουν τη σεζόν να μη φοβηθούν. Να απευθυνθούν στα ταξικά σωματεία της περιοχής, τα εργατικά κέντρα για να ζητήσουν βοήθεια, υποστήριξη, αλληλεγγύη.

Κάθε νέος να πάρει θέση απέναντι σε αυτό το έγκλημα! Απέναντί τους οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι χρειάζεται να βρουν τη νεολαία οργανωμένη, αποφασισμένη να διεκδικήσει τη ζωή που της στερούν! Να δυναμώσει η οργάνωση, η διεκδίκηση απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου. Ο φόβος τους είναι να ξεφυτρώνουν σε κάθε χώρο αντιστάσεις.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε νέου εργαζόμενου, κάθε σπουδαστή και πρακτικάριου, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή.»

botrini2