Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κοζάνη – Γιάννενα: Κρίσιμη η κατάσταση, αλλά στο διά ταύτα βγάλτε τα πέρα μόνοι σας

Την κρισιμότητα της κατάστασης στα Γιάννενα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού… διαπίστωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα, πέταξε το «μπαλάκι» στην περιβόητη «ατομική ευθύνη», καθώς η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του συστήματος υγείας στις περιοχές που έχουν «κοκκινίσει», αντιμετωπίζοντας ως «κόστος» την υγεία του λαού.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους κατοίκους των Ιωαννίνων να τηρήσουν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης, σημειώνοντας πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη» και «υπάρχει η επιδημιολογική πίεση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο» και «το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν -γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό- εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Ο υφυπουργός ανέφερε πως τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521.

Νωρίτερα, ο Ν. Χαρδαλίας επισκέφθηκε την Κοζάνη, η οποία έχει περάσει σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4), που είναι και το ανώτερο επίπεδο συναγερμού. Χαρακτήρισε «κρίσιμη την κατάσταση που υπάρχει» στην περιοχή και τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και η προσωπική υγιεινή.

Για τα σχολεία της Κοζάνης δήλωσε ότι «θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά» και ότι «εάν παρουσιαστεί ενδοσχολική συρροή θα κάνουμε το αυτονόητο».

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis