Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κοινή δήλωση κομμουνιστών δημάρχων: Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ πανηγυρίζουν για τις ρυθμίσεις χρεών, ενώ η φορολεηλασία συνεχίζεται

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ πανηγυρίζουν για τις ρυθμίσεις χρεών, ενώ η φορολεηλασία συνεχίζεται, τονίζουν σε κοινή δήλωση οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει ως ευεργετικές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τις ρυθμίσεις των χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους. Από κοντά και η ΚΕΔΕ, η οποία σε σχετική της ανακοίνωση, πανηγυρίζει, γιατί επιτέλους έγινε πράξη η δοσοποίηση των φόρων, που θα λύσει -όπως ισχυρίζεται- το πρόβλημα της εισπραξιμότητας των οφειλών στους δήμους και θα εισρεύσει χρήμα.

Την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί πανηγυρίζουν, η φορολεηλασία των μισθωτών, των επαγγελματιών και των συνταξιούχων συνεχίζεται.

Το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων είναι σε ισχύ, όπως είναι σε ισχύ και τα προκλητικά προνόμια, που αφορούν την ασυλία των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών.

Διατηρείται άθικτο το αντιλαϊκό πλαίσιο που ματώνει το λαό μας, ο ΕΝΦΙΑ, οι υποχρεωτικοί πλειστηριασμοί για χρέη από 500 ευρώ κ.ά.

Η προηγούμενη ρύθμιση χρεών με δόσεις, όχι μόνο δεν ανακούφισε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά στην πράξη ήταν μια… τρύπα στο νερό, αποδεικνύοντας ότι “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Ακόμα και όσοι μπήκαν σε ρύθμιση για χρέη στους δήμους, ελάχιστοι κατάφεραν να τα αποπληρώσουνΠραγματική ανακούφιση για τη λαϊκή οικογένεια είναι να γίνει πράξη η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Πατρέων, είχαν συνυπογράψει και άλλοι δήμοι και είχε κατατεθεί στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για ολική ή μερική διαγραφή πάσης φύσεως χρεών. Με αυτή την πρόταση, μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ, τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες. Η συγκεκριμένη τροπολογία καταψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε το λαό να μην εξαπατηθεί από την κυβέρνηση και τον ψευτοκαυγά που στήνει με τη ΝΔ, να δυναμώσει τη φωνή και τον αγώνα του.

Στις επόμενες εκλογές να στηρίξει αποφασιστικά τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Οι δήμαρχοι

Πατρέων: Πελετίδης Κώστας

Χαϊδαρίου: Σελέκος Μιχάλης

Πετρούπολης: Σίμος Βαγγέλης

Καισαριανής: Σταμέλος Ηλίας

Ικαρίας: Σταμούλος Στέλιος».