Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ… 2021

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2021 του ΚΚΕ με τίτλο παρμένο από την ομώνυμη στήλη του «Ριζοσπάστη» τα χρόνια του Μεσοπολέμου, «Κόκκινες πινελιές» (μάλιστα, 10άδες κείμενά της αναδημοσιεύονται εμβόλιμα στις 160 σελίδες του).

[της σύνταξης]
Οι «Κόκκινες Πινελιές» αποτελούν το αποτύπωμα της δράσης των κομμουνιστών σε μια εποχή όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης σε όλα τα πεδία:
Στην πάλη για το μεροκάματο, στο πολιτικό πεδίο, στο πεδίο της πάλης των ιδεών.
Οι κομμουνιστικές ιδέες πρωτοπόρα ανέδειξαν πως η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα, πως μπορούν να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες, αρκεί να αλλάξει ο τρόπος παραγωγής, να φύγει από τη μέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

🔺🔻

🖌️  Οι «Κόκκινες Πινελιές», ως στήλη χρονογραφήματος, με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, με την πένα του «Προλετάριου» και του «Πρωτοπόρου» ξεσκεπάζουν την υποκρισία των εκμεταλλευτών που παρουσιάζουν τα συμφέροντά τους ως συμφέροντα «όλης της κοινωνίας».

🔺🔻

🖌️ «Κόκκινες Πινελιές» σημάδεψαν τόσο την Ιστορία όσο και το σήμερα.
Έτσι σε αυτό το ημερολόγιο διαλέξαμε τέτοιες «πινελιές» αγώνα, αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και ιδανικών.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον ΚΝΕ KNE

«Κόκκινες Πινελιές»βάζει η πάλη των κομμουνιστών, η αγωνιστική δράση των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών σήμερα.
Έτσι, το ημερολόγιο μας θυμίζει πολλές τέτοιες στιγμές διεκδίκησης, αγωνιστικής ανάτασης, αξιοπρέπειας, επιστημονικής εξήγησης κόντρα σε κάθε είδους αντιδραστική θεωρία.

Οι «Κόκκινες Πινελιές», παλιότερες και σύγχρονες, μπορούν να τροφοδοτήσουν τον προβληματισμό, τη διεκδίκηση, την αντοχή για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους.
Για την Ελλάδα της δουλειάς, της ευημερίας, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

QR OCR code

  • Οι «Κόκκινες πινελιές» είναι ένα ιδιαίτερα χρηστικό και πρακτικό ημερολόγιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κωδικών QR σε κάθε θεματικό δισέλιδο (στο τέλος κάθε εβδομάδας).
  • Χρησιμοποιήστε το κινητό ή το tablet σας για να σκανάρετε τον κωδικό QR και να δείτε πρόσθετο περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κά.) για το θέμα του κάθε δισέλιδου.
  • Αν στη συσκευή σας δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εφαρμογή για κωδικούς QR, μπορείτε να κατεβάσετε μια από τις δωρεάν εφαρμογές που υπάρχουν για Android ή iOS.

«Κόκκινες Πινελιές» το ημερολόγιο 2021 του ΚΚΕ

ΚΚΕ Οικονομική Εξόρμηση 2020 Το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα