Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κολέγιο «παραγωγής» κυβερνητικών στελεχών

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποια ξεχωριστά σχολεία- και στο ταξικό εκπαιδευτικό μας σύστημα- που προορίζονται για την «παραγωγή» της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ελίτ της χώρας.

Ένα τέτοιο «σημείο αναφοράς» είναι και το Κολέγιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Σε ρεπορτάζ (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13/7) πληροφορούμαστε ότι και άλλα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ έχουν αποφοιτήσει από εκεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά τους: Νίκος Δένδιας υπουργός εξωτερικών, Κώστας Α. Καραμανλής υπουργός υποδομών, Μάκης Βορίδης υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκης Κεραμέως υπουργός παιδείας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Χρίστος Δήμας υφυπουργός ανάπτυξης, Δόμνα Μιχαηλίδου υφυπουργός εργασίας, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Στέλιος Κουτναϊτζής.

Φυσικά ανάλογη «έρευνα» θα μπορούσε να γίνει και άλλα παρόμοια «πρότυπα» σχολεία…

Η ουσία είναι ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η άρχουσα τάξη έχει τους δικούς της μηχανισμούς εκπαιδευτικής διαμόρφωσης των πολιτικών της στελεχών, ντύνοντας τους με φανταχτερά ονόματα «περί αριστείας» κ.α και επιφυλάσσοντας για όλους τους άλλους, τους «κοινούς θνητούς», μία υποβαθμισμένη στην ουσία της εκπαίδευση.