Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολλημένοι κολλητοί & κολλητάρια

Έχουν …κόλ­λη­μα στον ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) να ανα­μα­σούν συκο­φα­ντί­ες περί «κολ­λη­μέ­νου» ΚΚΕ, νομί­ζο­ντας ότι με τέτοιες πονη­ριές θα «ξεκολ­λή­σουν» την προ­σο­χή του λαού από το πόσοσια­μαία είναι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους με εκεί­νη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι θεω­ρούν όμως «κόλ­λη­μα» όλοι αυτοί;

«Κόλ­λη­μα» είναι η υπε­ρά­σπι­ση του 8ωρου και των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων, το αίτη­μα για μεί­ω­ση του εργά­σι­μου χρό­νου, η πάλη για αυξή­σεις σε μισθούς και συντά­ξεις, να μη χαρι­στεί στα αφε­ντι­κά το δικαί­ω­μα στην απεργία.

Όλα αυτά δηλα­δή που οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διέ­λυ­σαν μαζί και εναλ­λάξ με τους νόμους τους, στο όνο­μα της «δημο­σιο­νο­μι­κής στα­θε­ρό­τη­τας», των «αντο­χών της οικο­νο­μί­ας» και της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας των επιχειρήσεων.

«Κόλ­λη­μα» είναι οι εργα­τι­κοί — λαϊ­κοί αγώ­νες που αντι­πα­λεύ­ουν με συνέ­πεια την αυθαι­ρε­σία και την τρο­μο­κρα­τία της εργο­δο­σί­ας, του κρα­τι­κού μηχανισμού.

Είναι ανα­με­νό­με­νο να το βλέ­πουν έτσι εκεί­νοι που πρω­τα­γω­νι­στούν σε αντια­περ­για­κούς νόμους και δια­τά­ξεις περι­στο­λής των δια­δη­λώ­σε­ων. Που θωρα­κί­ζουν τους μηχα­νι­σμούς κατα­στο­λής και παρα­κο­λου­θή­σε­ων σε βάρος του «εχθρού λαού». Οσοι αντι­με­τω­πί­ζουν την απερ­γία ως «ξεπε­ρα­σμέ­νη» και καλούν τον λαό να κάτσει στ’ αυγά του μέχρι τις επό­με­νες εκλογές!

«Κόλ­λη­μα» είναι η απο­κά­λυ­ψη των κιν­δύ­νων από την εμπλο­κή στον αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό σχε­δια­σμό. Ο αγώ­νας να γυρί­σουν όλοι οι Ελλη­νες στρα­τιω­τι­κοί από τα σφα­γεία του ΝΑΤΟ, να κλεί­σουν οι βάσεις που σκορ­πά­νε θάνα­το. Οι δια­δη­λώ­σεις ενά­ντια στην παρου­σία των ΝΑΤΟι­κών που βρω­μί­ζουν τον Πει­ραιά και τα άλλα λιμάνια.

Ποιος είναι πραγ­μα­τι­κά «κολ­λη­μέ­νος»; «Δεν έφται­γεν ο ίδιος, τόσος ήτα­νε» (Μ. Αναγνωστάκης)

Φυσι­κό να αισθά­νο­νται έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η υπό­λοι­πη ευρω­α­τλα­ντι­κή «χορω­δία», που έχουν κάνει τη χώρα ΝΑΤΟι­κό πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο, σπρώ­χνουν τον λαό σε μεγά­λους κιν­δύ­νους και τον μετα­τρέ­πουν σε στόχο.

Όλοι αυτοί δεν έχουν κανέ­να «κόλ­λη­μα» να μεταλ­λάσ­σο­νται από «αντι­μνη­μο­νια­κοί» σε «μνη­μο­νια­κούς» και τού­μπα­λιν, όταν αυτό επι­τάσ­σουν τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου. Ούτε να απορ­ρί­πτουν με ένα στό­μα στη Βου­λή τις τρο­πο­λο­γί­ες που κατα­θέ­τει το ΚΚΕ για την ανα­κού­φι­ση του λαού από την ακρί­βεια και τα «κόκ­κι­να» δάνεια. Ούτε βέβαια να ψηφί­ζουν από κοι­νού τα μισά και πλέ­ον νομο­σχέ­δια που έφε­ρε την περα­σμέ­νη τετρα­ε­τία στη Βου­λή η ΝΔ.

Δεν έχουν κανέ­να «κόλ­λη­μα» να χει­ρο­κρο­τούν τους φασί­στες του τάγ­μα­τος Αζόφ στη Βου­λή ως «μαχη­τές της δημο­κρα­τί­ας απέ­να­ντι στον ολο­κλη­ρω­τι­σμό»! Ούτε να συνα­ντιού­νται με ακρο­δε­ξιούς στην Καστο­ριά, ανα­ζη­τώ­ντας εκλο­γι­κή πελατεία.

Κι όχι μόνο αυτό: Η «βελό­να» τους παρα­μέ­νει τόσα χρό­νια κολ­λη­μέ­νη στα ίδια και τα ίδια παρα­μύ­θια, που καταρ­ρέ­ουν με πάτα­γο: Για «δικαιο­σύ­νη» στο άδι­κο σύστη­μα, που δεν για­τρεύ­ε­ται με κανέ­να σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό για­τρο­σό­φι. Για «αρμο­νι­κή συνύ­παρ­ξη» των ανα­γκών του λαού με την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία που τις τσα­κί­ζει. Για καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που θα ωφε­λεί τάχα «όλους», ενώ έχει για προ­ϋ­πό­θε­ση την άγρια εκμε­τάλ­λευ­ση του λαού.

Αφού λοι­πόν ανα­δεί­χτη­καν σε «πρω­τα­θλη­τές» των αντι­λαϊ­κών μέτρων, στην υλο­ποί­η­ση των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δια­σμών και της εμπλο­κής, έκλει­σαν «ντιλ» μέχρι και με τον «δια­βο­λι­κά καλό» Τραμπ και γέμι­σαν την Ελλά­δα αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις, ματώ­νο­ντας τον λαό για τους ΝΑΤΟι­κούς εξοπλισμούς.

Και αφού συγκυ­βέρ­νη­σαν με τους ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ και ψήφι­σαν μνη­μό­νια με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., τώρα, χωρίς κανέ­να «κόλ­λη­μα», αφή­νουν ανοι­χτό μετε­κλο­γι­κά το ενδε­χό­με­νο ακό­μα και μιας κυβέρ­νη­σης «ειδι­κού σκο­πού», που θα τους χωρά­ει όλους, αρκεί να μην είναι πρω­θυ­πουρ­γός ο Μητσοτάκης!

Χωρίς κανέ­να «κόλ­λη­μα», λοι­πόν, ο λαός να τους απα­ντή­σει με τον αγώ­να και την ψήφο του, δυνα­μώ­νο­ντας παντού το ΚΚΕ! Για­τί οι θέσεις, οι προ­τά­σεις και η πρω­το­πό­ρα δρά­ση του είναι ελπί­δα και προ­ο­πτι­κή. Για­τί φωτί­ζει με το ανα­τρε­πτι­κό του Πρό­γραμ­μα ότι υπάρ­χει διέ­ξο­δος και εναλ­λα­κτι­κή λύση για τον λαό.

Για­τί παλεύ­ει με όλες του τις δυνά­μεις να ξεκολ­λή­σει ο λαός από τη λάσπη της φτώ­χειας, της αθλιό­τη­τας, της μισο­δου­λειάς — μισο­ζω­ής, όπου τον θέλουν κολ­λη­μέ­νο οι …αυτο­κόλ­λη­τοι των μεγά­λων συμ­φε­ρό­ντων και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­μα­χιών, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ!

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών του Σύριζα

«Κολ­λη­τοί» της καπι­τα­λι­στι­κής σαπί­λας, των αφε­ντι­κών, του ΝΑΤΟ

Για «κολ­λη­μέ­νους» του ΚΚΕ μίλη­σε σε εκδή­λω­ση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πεντέ­λη ο βου­λευ­τής του Παύ­λος Πολά­κης. Μιλώ­ντας για τις εκλο­γές επι­τέ­θη­κε στο ΚΚΕ υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «είναι κολ­λη­μέ­νο» και θέλει «σε 2.500 χρό­νια να έρθει ο λαός» και πως γι’ αυτό δεν συνερ­γά­ζε­ται με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σχό­λιο του ΚΚΕ: Από­λυ­τα ανα­με­νό­με­νο τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ να ανα­μα­σούν τη συκο­φα­ντία περί «κολ­λη­μέ­νων» του ΚΚΕ

Σάπιες ζωές, του Ανδρέα Ονουφρίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο