Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολομβία: «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»

Σε περίπτωση που δεν ενημερωθήκατε, στην Κολομβία έγινε προλεταριακή επανάσταση. Σείστηκαν οι Άνδεις. Τα χειμερινά ανάκτορα της Μπογκοτά έπεσαν. Τρέμει ο βορειοαμερικάνικος ιμπεριαλισμός τον πρώην αντάρτη και νυν σοσιαλδημοκράτη ηγέτη. Ο Γκουστάβο Πέτρο στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, κλπ….

Χτυπά το ξυπνητήρι. Τα συγχαρητήρια όλης της… «καλής κοινωνίας» δέχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας. Από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και την ΕΕ, μέχρι το «παραμάγαζο» της CIA ονόματι «Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία» και την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ηνωμένες Πολιτείες

«Αδημονούμε να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση ΗΠΑ-Κολομβίας και να οδηγήσουμε τα έθνη μας προς ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο ΥΠΕΗ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ζοζέπ Μπορέλ: Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σήμερα πως οι Κολομβιανοί ψήφισαν υπέρ μιας περισσότερο ίσης κοινωνίας επιλέγοντας ως επόμενο πρόεδρό τους τον αριστερό Γουστάβο Πέτρο.

Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης πως η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ διαπίστωσε ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

“Οι εκλογές στην Κολομβία σηματοδοτούν μια σαφή αλλαγή, οι Κολομβιανοί ψήφισαν για την αλλαγή, αναζητώντας μια περισσότερο συμπεριληπτική και περισσότερο ίση κοινωνία … Εύχομαι τα καλύτερα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κολομβίας”, δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Καναδάς- Τζάστιν Τριντό

Ισπανία – Πέδρο Σάντσεθ

ΥΠΕΞ Σουηδίας Αν Λίντε

«Συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο Γκουστάβο Πέτρο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας. Η Σουηδία προσβλέπει να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για να συνεχιστεί η ειρήνη, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Σουηδίας και Κολομβίας».

NED-Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (ΗΠΑ),

(οργάνωση-βραχίονας της CIA με γνωστή ιστορία χρηματοδότησης πραξικοπηματιών, αντιδραστικών πολιτικών ομάδων, αντικομμουνιστικών οργανώσεων, πορτοκαλί «επαναστάσεων», κλπ…)

 

Ομάδα Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο

«Συγχαίρουμε θερμά τον φίλο μας @petrogustavo για την εκλογή του ως προέδρου του λαού της Κολομβίας. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στην κολομβιανή πολιτική που ελπίζουμε πως θα ανοίξει μια νέα εποχή ελπίδας, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης»

Αλέξης Χαρίτσης- ΣΥΡΙΖΑ

«Η Κολομβία έχει Αριστερό πρόεδρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Το μεγάλο πολιτικό εργαστήρι που λέγεται Λατινική Αμερική δεν σταματά να ανοίγει νέους δρόμους διεκδίκησης και χειραφέτησης, να διαμορφώνει νέες προοπτικές ελπίδας για ολόκληρο τον πλανήτη»

Βαρουφάκης-ΜεΡΑ25

«Συγχαρητήρια στον σύντροφο Γκουστάβο Πέτρο @petrogustavo το μέλος του Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς @ProgIntl που είναι ο νέος Πρόεδρος στην #Κολομβια» – Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ξυπνητήρι σταματά. Οι «επαναστάτες» του Facebook μπορούν να συνεχίσουν τον ύπνο τους…

Γκουστάβο Πέτρο, Ζαν Λικ Μελανσόν και παραμύθια για «αριστερές κυβερνήσεις»

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας