Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις των ΗΠΑ: Ο Τραμπ είναι φασίστας, οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές πρέπει να ηττηθούν

Με ανακοινώσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τα επεισόδια οπαδών του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς ότι η ακροδεξιά, φασιστική και εθνικιστική απειλή (που εκφράζει ο Τραμπ και οι υποστηρικτές) του πρέπει να ηττηθεί από την πάλη του λαού.

«Η κατάσταση στο Καπιτώλιο σήμερα πρέπει να δείξει σε όλη την χώρα τον κίνδυνο του εθνικισμού και το είδος του κινδύνου που εκπροσωπούν ο Τραμπ και η βάση του. Αυτό ήταν μια γεύση της τρομοκρατίας που πρέπει να περιμένουμε από τέτοιου είδους ομάδες και τίποτε δεν έχει γίνει για την αντιμετώπιση τους», σημειώνει σε μήνυμα του στο Twitter το Κόμμα των Κομμουνιστών, ΗΠΑ, προτέποντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις γραμμές του.

Από την πλευρά του, το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας “People’s World”, η οποία εκφράζει τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ (CPUSA), υπογραμμίζει ότι «η φασιστική ανταρσία του Τραμπ στην Ουάσινγκτον στοχεύει στην καταστροφή της δημοκρατίας των ΗΠΑ».

Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επι χρόνια ο Τραμπ μας λέει ποιός και τι είναι. Είναι ένας φασίστας που βρίσκεται στο Λευκό Οίκο από τον Γενάρη του 2017. Εάν μπορούσε να βρει έναν ή δύο στρατηγούς να τον ακολουθήσουν και να του παρέχουν στρατιώτες, υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο Τραμπ θα κατέστρεφε ολοκληρωτικά την αμερικανική δημοκρατία; Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρο ότι ο Τραμπ αποτελούσε απειλή για την ίδια την επιβίωση της δημοκρατικής κυβέρνησης αυτής της χώρας. Τα γεγονότα της 6ης Γενάρη στην Ουάσινγκτον δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης».

Το γεγονός ότι «οι ρατσιστές και οι αντιδραστικοί πρέπει να ηττηθούν» εκφράζει σε ανακοίνωση της η οργάνωση Freedom Road Socialist Organization (FRSO), στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Αυτή η προσπάθεια να κρατηθεί ο Τραμπ στην εξουσία λέει πολλά για την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτή η χώρα. Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ αποσαρθρώνεται, ο μονοπωλιακός καπιταλισμός είναι ένα άρρωστο σύστημα που πεθαίνει και οι αποτυχημένοι πολιτικοί του εκπρόσωποι ήταν σήμερα στο επίκεντρο στην Ουάσινγκτον. Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους εμάς που επιθυμούμε ένα καλύτερο μέλλον να δράσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε στους δρόμους και να παλέψουμε για μια ατζέντα που θα εκφράζει τα συμφέροντα του λαού. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος, αλλά το μέλλον είναι φωτεινό».

Την εκτίμηση ότι τα γεγονότα στο Καπιτώλιο οδηγούν στην αποδυνάμωση της θέσης του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο εκφράζει το Κόμμα για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση (PSL), αποδοκιμάζοντας τα γεγονότα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Όλοι όσοι ευθύνονται για την σημερινή ιστορική πράξη φασιστικής επιθετικότητας πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τον Ντόναλντ Τραμπ και όσους χρησιμοποίησαν την θέση τους στην ιεραρχία του στρατού και της αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν τα σημερινά γεγονότα […] Η απειλή της άκρας δεξιάς μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από ένα αγωνιστικό, ενωμένο μέτωπο της εργατικής τάξης», σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: idcommunism.com