Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας: Μήνυμα αλληλεγγύης για τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την ΚΝΕ απέστειλε η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας εξέδωσε αφίσα που περιλαμβάνει φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ και γράφει στα τουρκικά: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!».

Αναλυτικά το μήνυμα αλληλεγγύης έχει ως εξής:

«Μήνυμα αλληλεγγύης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας προς την ΚΝΕ για τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Αγαπητοί σύντροφοι της ΚΝΕ,

Εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές που βγήκαν μαζικά στους δρόμους της Ελλάδας με αιτήματα να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και να τερματιστούν οι κατασταλτικές παρεμβάσεις σε αυτές. Καταδικάζουμε την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις φοιτητών. Είμαστε βέβαιοι ότι η νεολαία της Ελλάδας δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή των πολιτικών που στόχο έχουν την τρομοκράτηση τους.

Σε συνθήκες πανδημίας και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που βαθαίνει, η αστική τάξη απειλεί τη νεολαία και την εργατική τάξη περισσότερο από ποτέ. Αυτή η κοινωνική τάξη πραγμάτων είναι το εμπόδιο στον δρόμο της νεολαίας προς την κατάκτηση των δικαιωμάτων της. Οι αστικές κυβερνήσεις που πασχίζουν να διαφυλάξουν την κερδοφορία των καπιταλιστών, ευθύνονται για αυτό το τεράστιο πλήγμα ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών για μόρφωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η νεολαία δεν θα τα παρατήσει μπροστά στις πολιτικές που απειλούν το μέλλον της και θα απαντήσει με την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της οργάνωσης. Από αυτή την σκοπιά, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Ελλάδα είναι αποφασιστικός παράγοντας για το μέλλον τους.

Η κρατική τρομοκράτηση εις βάρος των δίκαιων φοιτητικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την ανικανότητα του συστήματος. Οι εκπρόσωποι του καπιταλιστικού συστήματος είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η τοποθέτηση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια θα τρομοκρατήσει τους φοιτητές, που δεν δέχονται την επίθεση στο δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στους επερχόμενους αγώνες.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων της Ελλάδας στους αγώνες αυτούς.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη της νεολαίας!».

Το ΚΚ Τουρκίας κατέθεσε μήνυση κατά του Ερντογάν για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου