Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας: Ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός, καταδικάζει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας

Με ανακοίνωση του, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αρμενίας ζητά την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και καταδικάζει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΚ Αρμενίας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των Αζέρικων στρατιωτικών δυνάμεων και των Τούρκων υποστηρικτών τους στην περιοχή του Αρτσάκ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με την στρατολόγηση, τους τελευταίους μήνες, μισθοφόρων τζιχαντιστών που στέλνονται στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να συνδράμουν τις τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις των Αζέρων στην σχεδιαζόμενη εισβολή τους στο Αρτσάκ. Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να διερευνήσουν διεξοδικά αυτά τα περιστατικά και να παροτρύνουν την Τουρκική κυβένρηση να απέχει από τέτοιες πρακτικές. Όλες αυτές οι μισθοφορικές δυνάμεις πρέπει αμέσως να διαλυθούν και να επαναπατριστούν στις χώρες στις οποίες προήλθαν», αναφέρει μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν.

Το ΚΚ Αρμενίας καταδικάζει τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην Αρμενία, ενώ ταυτόχρονα καλεί τον αρμένικο λαό να δείξει την απαιτούμενη ηρεμία και πειθαρχία, αποφεύγοντας εκδηλώσεις υπερθνικισμού και εθνο-σεχταριστικής υστερίας.

Στην ανακοίνωση του, το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί «όλους τους ανθρώπους αγαπούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, όπως επίσης και τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις παγκοσμίως, να στηρίξουν την ειρήνη και να καταδικάζουν κάθε στρατιωτική επίθεση σε αμάχους στο Αρτσάχ και τις συνοριακές περιοχές της Αρμενίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΚΚ Αρμενίας καλεί την Ρωσική προεδρία και προσωπικά τον πρόεδρο Πούτιν να κάνει χρήση της επιρροής του προκειμένου να δωθεί τέλος στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, το ΚΚ Αρμενίας αναφέρει πως καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Αρμενίας και κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να παραβιάσει τα σύνορα και την σταθερότητα στη χώρα.

idcommunism.com

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ένοπλη σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν