Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ: Καταγγέλει την επιθετικότητα Τραμπ-Νετανιάχου απέναντι στην Συρία

Την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ισραήλ απέναντι στην Συρία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΚ Ισραήλ, οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν εργαλείο της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, όπως έγινε και στην περίπτωση της Συρίας. Ο τρομοκρατικός μηχανισμός που δημιουργήθηκε στην Συρία, αναφέρει το ΚΚ Ισραήλ, έγινε με την στήριξη των ΗΠΑ και των συμμαχικών τους δυνάμεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

Καταδικάζοντας την φιλοπόλεμη επιθετική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου απέναντι στην Συρία, η ανακοίνωση υπενθυμίζει τα πρόσφατα εγκλήματα της ισραηλινής ηγεσίας ενάντια στους παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα με τη Γάζα και καλεί το λαό της χώρας σε ξεσηκωμό ενάντια στην- ακροδεξιά, όπως την χαρακτηρίζει- κυβέρνηση.

Το ΚΚ Ισραήλ σημειώνει ότι οι κατηγορίες για “χρήση χημικών” από την συριακή κυβέρνηση έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για να “δικαιολογήσουν” στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως στο Ιράκ και τη Λιβύη, έχοντας αποδειχθεί ψευδείς. 

Η ανακοίνωση κάνει σαφή την πρόθεση του Κόμματος να συνεχίσει τον αγώνα για την αποστρατιωτικοποίηση της Μέσης Ανατολής από χημικά και πυρηνικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέχει το Ισραήλ. Απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της χώρας και της περιοχής να εντείνουν την πάλη ενάντια στα πολεμικά σχέδια που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο τη Μέση Ανατολή αλλά και ευρύτερα την ανθρωπότητα.