Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας: «Πληρωμένη» απάντηση στον Πάπα Φραγκίσκο περί κοινοκτημοσύνης

«Πληρωμένη» απάντηση στον Πάπα Φραγκίσκο έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας (Partito Comunista) αναφορικά με δηλώσεις του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας περί… «κοινοκτημοσύνης». Στο κυριακάτικο κήρυγμα του στην εκκλησία του Αγίου Πνεύματος ο Πάπας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ιδανικό της «κοινής ιδιοκτησίας» για το οποίο είπε πως πρόκειται για «χριστιανική – και όχι κομμουνιστική – χειρονομία».

Σε σχόλιο του το ΚΚ Ιταλίας χαρακτήρισε «υποκριτικά» τα λόγια του Φραγκίσκου, τονίζοντας τα εξής:

Η υποκρισία του Πάπα

«Ο Πάπας δήλωσε ότι η κοινοκτημοσύνη αποτελεί χριστιανική χειρονομία και όχι κομμουνιστική, κάτι που σημαίνει ότι η Καθολική Εκκλησία δεν έχει κάνει τίποτα χριστιανικό καθ’ όλη την διάρκεια της ύπαρξής της, περιοριζόμενη μόνο στο να κηρύττει την περίφημη χριστιανική φιλανθρωπία χωρίς ποτέ να την πραγματοποιεί επί της ουσίας.

Στην πραγματικότητα, η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία, όπως και στο εξωτερικό, απολαμβάνει πολλές φοροαπαλλαγές και, ανάμεσα σε ακίνητα και άλλα αγαθά, διαθέτει μια περιουσία σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον όλα όσα έχει στην ιδιοκτησία της εντός του Ιταλικού κράτους εκπίπτουν της φορολογίας ακινήτων και άλλων κρατικών φόρων…

Στο πέρασμα των χρόνων, η Τράπεζα του Βατικανού έχει γίνει το επίκεντρο πολλών σκανδάλων, οικονομικών και μη, όπως μεταξύ άλλων το «Σκάνδαλο Σιντόνα», το κράχ της Τράπεζας Ambrosiano, οι στενές σχέσεις με την Κόζα Νόστρα και ακόμη με την Στοά P2 του Λίτσιο Τζέλι.

Παρ’ όλα αυτά, ο τωρινός Πάπας συνεχίζει να γεμίζει το στόμα του με όμορφα λόγια – αποδεχτά κάποιες φορές – αλλά συνεχίζει να καλύπτει ένα σύστημα που για πάνω από 2000 χρόνια κάνει το αντίθετο απ’ αυτά που λέει, λειτουργώντας ως μεγαλοβιομήχανος που συνεχίζει να κερδοσκοπεί, μαζί με κάποια πρόσωπα, εις βάρος όλης της κοινωνίας.

Επομένως, ΌΧΙ αγαπητέ Πάπα, η κοινοκτημοσύνη δεν είναι σε καμία περίπτωση χριστιανική χειρονομία, ειδάλλως θα το είχες κάνει και δεν θα υποστήριζες διαχρονικά τις χειρότερες αντιδραστικές κυβερνήσεις που έχουν καταστρέψει ολόκληρους λαούς».

Πηγή: In Defense of Communism