Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Καταδικάζει την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Την αντί­θε­ση του στην από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν για την μετα­τρο­πή της Αγί­ας Σοφί­ας σε τζα­μί εκφρά­ζει σε ανα­κοί­νω­ση του το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP).

Το TKP συν­δέ­ει την από­φα­ση Ερντο­γάν με το πλαί­σιο αντι­δρα­στι­κών μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων της κυβέρ­νη­σης AKP, κατη­γο­ρώ­ντας την για θρη­σκευ­τι­κό φοντα­με­ντα­λι­σμό με σκο­πό την καθυ­πό­τα­ξη της εργα­τι­κής τάξης στα συμ­φέ­ρο­ντα του μεγά­λου κεφαλαίου.

Το ΚΚ Τουρ­κί­ας σημειώ­νει στην ανα­κοί­νω­ση του πως η μετα­τρο­πή της Αγί­ας Σοφί­ας σε τζα­μί δεν απο­τε­λεί ζήτη­μα σύγκρου­σης μετα­ξύ Χρι­στια­νι­σμού και Ισλάμ, αλλά μετα­ξύ αντι­δρα­στι­κών και κοσμι­κών δυνά­με­ων και πιο συγκε­κρι­μέ­να μετα­ξύ της τάξης των καπι­τα­λι­στών και της εργα­τι­κής τάξης.

Η ανα­κοί­νω­ση του TKP κατα­λή­γει με κάλε­σμα προς τους κομ­μου­νι­στές σε όλο τον κόσμο να απο­δο­κι­μά­σουν την από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν και όλο το αστι­κό σκε­πτι­κό πίσω απ’ αυτήν, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας την πάγια θέση του κόμ­μα­τος να δια­τη­ρη­θεί ο χαρα­κτή­ρας της Αγί­ας Σοφί­ας ως μου­σεί­ου, ενός ιστο­ρι­κού μνη­μεί­ου με παγκό­σμια ακτινοβολία.

Πηγή: idcommunism.com / sol.org.tr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο