Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Στέλνει μήνυμα υπέρ της ειρήνης με στίχους του Γιάννη Ρίτσου

Έντονο αντιπολεμικό μήνυμα έχει η ανακοίνωση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης*, σήμερα 1η του Σεπτέμβρη.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου «τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη», το ΚΚ Τουρκίας καλεί τους λαούς να συνεχίσουν τον αγώνα για ειρήνη.

Μεταξύ άλλων, το TKP αναφέρει πως «η απειλή ενός εκτεταμένου πολέμου αυξάνεται στη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και τον Ειρηνικό», σημειώνοντας πως «το τίμημα της μακροχρόνιας υποκριτικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΑΚΡ είναι οι καμπάνες του πολέμου σήμερα. Είναι η δυστυχία των εκατομμυρίων προσφύγων. Είναι οι νέοι μας που έχασαν τη ζωή τους σε ξένα εδάφη. Είναι η αδυναμία να τεθούν οι πόροι στην υπηρεσία του λαού, χωρίς διακρίσεις. Είναι η φτώχεια».

«Δεν υπάρχει τίποτε που δε μπορούν να μοιράσουν οι λαοί. Πράγματι, τα κέρδη της φιλίας μεταξύ των λαών θα είναι για όλους μας», σημειώνει η ανακοίνωση του ΤΚΡ.

«Ας τιμήσουμε την σημερινή μέρα με τους στίχους του συντρόφου Γιάννη Ρίτσου, του σπουδαίου ποιητή της γειτονικής μας χώρας. Ας κάνουμε την ειρήνη το όνειρο όλων των παιδιών και όλω των μανάδων. Η ειρήνη είναι η δική μας ευθύνη απέναντι σε όλα τα παιδιά», προσθέτει το ΚΚ Τουρκίας.

Η ειρήνη δεν θα έρθει με επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις – προσθέτει το ΤΚΡ – ούτε προσκαλώντας τα διεθνή μονοπώλια στη χώρα για να εκμεταλλευτούν τον πλούτο μας.

«Σταματήστε την πολεμοκαπηλεία»!

* Η 1η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) ως Παγκόσμια μέρα δράσης των συνδικάτων για την Ειρήνη.

idcommunism.com