Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κοντά στους πυρόπληκτους το Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού – Έμπρακτη συμπαράσταση και στους υγειονομικούς της περιοχής

Στα πλαίσια αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, με πρωτοβουλία του Σωματείου, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού συγκέντρωσαν είδη άμεσης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν χτες Σάββατο 18 Αυγούστου στο κέντρο αλληλεγγύης που λειτουργεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Είναι η πρώτη δόση. Τονίζεται ότι αυτά που παραδόθηκαν, συγκεντρώθηκαν εν μέσω αδειών και δεν υπήρχε χρόνος να μαζευτούν περισσότερα. Θα υπάρξει συνέχεια. Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΝΕ που την παρέδωσε έκανε εντύπωση η οργανωμένη λειτουργία του κέντρου, ο όγκος της βοήθειας που έχει καταφτάσει, η προσέλευση των πυροπαθών και οι ειλικρινείς ευχαριστίες των.
Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Η αλληλεγγύη είναι δύναμη αναντικατάστατη.

Σαν σωματείο με ταξικό προσανατολισμό πάντα είμαστε δίπλα στον κόσμο που υποφέρει και πέρα από την συγκέντρωση αναγκαίων ειδών, ως δεύτερη δόση, συνεχίζουμε και με αιμοδοσία και συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

euaggelismos

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης και ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά και για την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Ως κυριότερα αναφέρθηκαν:

1. Η υποστελέχωση των Κ.Υ. που καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ελλείψεις φάνηκαν και από το γεγονός ότι παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου υγείας, ακόμα και μετά τις πυρκαγιές το προσωπικό που αποσπάστηκε από άλλα νοσοκομεία να καλύψει κενά, σαφέστατα και δεν επαρκεί.

2. Η έλλειψη οργανωμένου κρατικού νοσοκομείου στην ανατολική Αττική.

3. Αναδείχθηκε η κρατική ανεπάρκεια σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα) για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και ένταξη και των υγειονομικών σε αυτόν τον κεντρικό σχεδιασμό.

Υποσχεθήκαμε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους συναδέλφους υγειονομικούς.