Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: Ξεπέρασε το όριο των 1.100 ο απολογισμός των νεκρών — Νέο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Η επι­δη­μία πνευ­μο­νί­ας που έχει προ­κα­λέ­σει ο νέος κορο­ναϊ­ός έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε του­λά­χι­στον 1.100 ανθρώ­πους στην Κίνα, βάσει της κατα­μέ­τρη­σης του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου μετά την ανα­κοί­νω­ση της επαρ­χια­κής επι­τρο­πής υγεί­ας στη Χου­μπέι ότι ως τα μεσά­νυ­χτα της Τρί­της κατα­γρά­φη­καν 94 νέοι θάνατοι.

Σύμ­φω­να με τον ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό των επαρ­χια­κών υγειο­νο­μι­κών αρχών, στη Χου­μπέι, εστία της επι­δη­μί­ας, εντο­πί­στη­καν επί­σης χθες 1.638 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρούσματα.

Ο αριθ­μός των νέων επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των είναι ωστό­σο ο χαμη­λό­τε­ρος από την 31η Ιανουα­ρί­ου, όταν είχαν κατα­γρα­φεί 1.347. Το σύνο­λο των επα­λη­θευ­μέ­νων με εργα­στη­ρια­κές εξε­τά­σεις κρου­σμά­των στη Χου­μπέι έφθα­σε τα 33.366 χθες.

Οι περισ­σό­τε­ροι νέοι θάνα­τοι (72) κατα­γρά­φη­καν στην πόλη Ουχάν, την πρω­τεύ­ου­σα της Χου­μπέι, όπου εμφα­νί­στη­κε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο.

Στην Ουχάν, μεγα­λού­πο­λη 11 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων που τελεί υπό απο­κλει­σμό επί εβδο­μά­δες, ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών ανέρ­χε­ται σε 820.

Η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας της Κίνας ανα­μέ­νε­ται να δώσει στη δημο­σιό­τη­τα νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό για όλη την κινε­ζι­κή επι­κρά­τεια αργό­τε­ρα σήμερα.

Νέο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Συνα­γερ­μός έχει σημά­νει στο Νοσο­κο­μείο ΑΤΤΙΚΟΝ για πιθα­νό κρού­σμα κοροναϊού.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του ΑΝΤ1, το από­γευ­μα της Τρί­της ασθε­νής, ο οποί­ος επέ­στρε­ψε πρό­σφα­τα από ταξί­δι στην Κίνα εμφά­νι­σε συμ­πτώ­μα­τα που τον ανη­σύ­χη­σαν και έσπευ­σε στο Νοσο­κο­μείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Αμέ­σως, στο Τμή­μα Επει­γό­ντων του θερα­πευ­τη­ρί­ου, ελή­φθη­σαν όλα τα ενδει­κνυό­με­να μέτρα και ο ασθε­νής αντι­με­τω­πί­στη­κε ως να έχει τον κοροναϊό.

Ελή­φθη­σαν δείγ­μα­τα για εξε­τά­σεις, τα απο­τε­λέ­σμα­τα των οποί­ων θα δεί­ξουν κατά πόσον ο ασθε­νής φέρει τον κορο­ναϊό ή όχι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο