Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Καθυστερημένη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα στη Θεσσαλονίκη

Έχοντας αφήσει ανεκμετάλλευτο μεγάλο διάστημα ύφεσης της πανδημίας (λόγω καλοκαιριού) , διάστημα στο οποίο θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα θωράκισης της υγείας του λαού, σήμερα που σχεδόν ολόκληρη η χώρα είναι στο έλεος της πανδημίας τρέχει πίσω από τα κρούσματα.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι «στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά».

Βλέποντας των αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων να αυξάνονται ραγδαία στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο υγείας τρέχει να διασφαλίσει κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Μάλιστα σήμερα με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζει την επιχείρηση απόκρυψης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης ως «σχέδιο έκτακτης ανάγκης», που βρήκε 43 κλίνες ΜΕΘ για την νοσηλεία των περιστατικών Covid-19

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Ο Β. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το κόψιμο των τακτικών χειρουργείων, η κυβέρνηση αποδεικνύει με έναν ακόμη τρόπο ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνεπακόλουθα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε οριακή κατάσταση είναι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννίνων.

belogiannis ploumpidis banner