Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε περιοχές όπως η Αττική και η Πέλλα λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την Τρίτη στην απογευματινή, τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν ένα κατάλογο μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί. Θα έχουμε αυτό τον κατάλογο μέχρι σήμερα ή αύριο και ενδεχόμενες ανακοινώσεις από αύριο το απόγευμα, πάντα με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στην Αττική σχεδόν καθημερινά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι περί τα 100, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεξαμενή μέτρων περιλαμβάνει μέτρα ανάλογα αυτών που έχουν εφαρμοστεί στον Πόρο με ενδεχόμενη παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις και περιορισμό του αριθμού των πελατών στα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, μελετώνται προτάσεις για το πώς θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους όπως οι λαϊκές όπου εξετάζεται το ο ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικότερα μέτρα για πιο αραιή τοποθέτηση των πάγκων.

Τέλος εξετάζεται και η πιθανότητα για ακόμη πιο αυστηρή σύσταση στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε σημεία όπου μπορεί να καταγραφεί συνωστισμός.

Πάντως, είναι πρόδηλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μετά το άνοιγμα του Τουρισμού με υγειονομικά πρωτόκολλα που ήταν κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και σε γηροκομεία.