Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Οδεύουμε προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Θα αγγίξουν τις 50.000;

Νέο αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να σημειώσουν σήμερα τα κρούσματα 24ώρου στην Ελλάδα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει με ραγδαίους ρυθμούς.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα που δίνουν τα πρωινά στοιχεία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα κρούσματα ήταν γύρω στις 35.000. Επιστήμονες κάνουν λόγο για την πιθανότητα ο αριθμός των κρουσμάτων να αγγίξουν τις 50.000!

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα 24ώρου έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, «χτυπώντας» πενταψήφιους αριθμούς, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για νέα «έκρηξη», τη στιγμή που ο δείκτης θετικότητας άγγιξε χθες το 25%.

Από το πρωί, οι ειδικοί μιλούσαν για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σήμερα. Ενδεικτική είναι η εκτίμηση του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκου Θωμαΐδη ότι δεν αποκλείεται σήμερα να έχουμε 20.000 νέα κρούσματα μόνο στην Αττική, η οποία ήδη νιώθει βαριά την σκιά της Όμικρον.

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί» υπογράμμισε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA ο κ. Θωμαϊδης.

che guevara 008