Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Πανελλαδικό lockdown από το πρωί της Παρασκευής – Νέες ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη αύριο το μεσημέρι

Ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12 το μεσημέρι. Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας με όλες τις πληροφορίες να καταδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης στην Αττική, καθώς η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδήθηκε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας από την υπεύθυνη στάση του λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, η κυβέρνηση δρομολογεί την επαναφορά του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής ή του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, που μίλησε στον ΑΝΤΕΝΑ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει lockdown διάρκειας 30 ημερών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Κορονοϊός: Νέα ρεκόρ θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων