Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Στους έξι οι νεκροί στην Ιταλία – Αναστέλλονται οι εκδρομές ελληνικών σχολείων στην χώρα

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά.

Όσον αφορά τον έκτο νεκρό, πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230. Τα περισσότερα από αυτά, 180 συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία.

Οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της πόλης καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης κέντρα διασκέδασης, μουσεία και εκκλησίες, όπως και κάθε χώρος όπου γίνονται συγκεντρώσεις ατόμων.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι – Βενέτσια Τζούλια, από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής. Λόγω της αύξησης κρουσμάτων, οι Αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Σε καραντίνα στη Λυών λεωφορείο από το Μιλάνο

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στη Λυών, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κοροναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με τη δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης «LyonMag», ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Πρόκειται για λεωφορείο της εταιρείας «Flixbus», το οποίο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στη Λυών, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αναστέλλονται οι εκδρομές ελληνικών σχολείων στην Ιταλία – Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές που επέστρεψαν

Σήμερα διαβιβάστηκαν στα σχολεία οι εγκύκλιοι της υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες αναστέλλονται προσωρινά όλες οι εκδρομές προς την Ιταλία. Η υπουργός προχώρησε στην απόφαση αυτή, μετά από τη σχετική εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πάντως δεν τίθεται θέμα καραντίνας για τους μαθητές από τα 10 σχολεία της χώρας που βρίσκονται στην Ιταλία για εκδρομή και δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα σχολεία τους. «Οι μαθητές, οι οποίοι είναι ήδη σε διαδικασία επιστροφής στη χώρα μας, θα επιστρέψουν κανονικότατα στις δραστηριότητές τους», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.