Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κορονοϊός: Το σύμπτωμα «Covid Dick» που προκαλεί συρρίκνωση του ανδρικού μορίου

Στις ανεπιθύμητες πιθανές παρενέργειες του κορονοϊού φαίνεται να προστίθεται άλλη μία, το λεγόμενο «Covid Dick», που σχετίζεται με την στυτική δυσλειτουργία και την μείωση του ανδρικού μορίου.

30χρονος Αμερικανός, που νόσησε απο κορονοϊό, ανέφερε ότι το πέος του συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 4 εκατοστά, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για μη ανατρέψιμη κατάσταση.

Μιλώντας στο podcast «How to Do It» του περιοδικού «Slate», ο 30χρονος άντρας είπε: «Είμαι ένας ετεροφυλόφιλος άντρας στα 30 μου. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους κόλλησα COVID-19 και ήμουν πολύ άρρωστος. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο αντιμετώπισα κάποια προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτά σταδιακά βελτιώθηκαν με κάποια ιατρική φροντίδα, αλλά φαίνεται πως έχω μείνει με ένα μόνιμο πρόβλημα. Το πέος μου έχει συρρικνωθεί. Πριν αρρωστήσω, ήμουν πάνω από το μέσο όρο… Τώρα έχω χάσει περίπου 1,5 ίντσα (περίπου 3,8 εκατοστά) και είμαι σαφώς μικρότερος από τον μέσο όρο. Προφανώς οφείλεται σε αγγειακή βλάβη και οι γιατροί μου φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι πιθανόν να είναι μόνιμο».

Παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, στην οποία πήραν μέρος 3.762 άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα από τα 203, αλλά και πιο σπάνιο μεταξύ των υπολοίπων ανεπιθύμητων παρενεργειών του COVID-19, είναι η σμίκρυνση του πέους.

Όπως αναφέρουν ουρολόγοι, η σμίκρυνση του πέους μετά από κορονοϊό οφείλεται σε βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και αποτελεί πραγματικό φαινόμενο, το οποίο βάφτισαν με τον όρο… «Covid Dick».

Η Αμερικανίδα ουρολόγος Ashley Winter εξήγησε ότι η συρρίκνωση του πέους μετά τον κορονοϊό είναι ένα «φαινόμενο-ντόμινο της στυτικής δυσλειτουργίας»: «Είναι αλήθεια ότι η στυτική δυσλειτουργία οδηγεί σε σμίκρυνση. Όταν το πέος δεν τεντώνεται μόνο του καθώς δεν αιματώνεται, μπορεί να οδηγήσει σε σμίκρυνση», πρόσθεσε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο