Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κουβανική ιατρική ταξιαρχία στην Ιταλία στη μάχη κατά του #Covid-19

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία γιατρούς που διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα

H κουβανική ιατρική ταξιαρχία αποτελούμενη από 52 γιατρούς και νοσηλευτές, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, πήγαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και “προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Γράφει η La Rebublica:

”52 Κουβανέζοι γιατροί και νοσηλευτές με εμπειρία σε μολυσματικές ασθένειες φτάνουν αύριο (σήμερα)στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου και θα πάνε για να βοηθήσουν τους γιατρούς μας σε μια από τις πιο πληγείσες περιοχές στην Ιταλία, στην Crema.

Το έκαναν στην Αϊτή, συγκλονισμένοι από το σεισμό και στη συνέχεια από τη χολέρα. Ταξίδεψαν στη Σιέρρα Λεόνε για να βοηθήσουν εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της Έμπολα. Θα το κάνουν και πάλι εδώ στην Ιταλία, στην Crema
(…)
Η κυβέρνηση της Κούβας δέχθηκε την έκκληση της Ιταλίας και ετοίμασε μια ταξιαρχία 52 γιατρών και νοσηλευτών ειδικευμένων στη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από ιούς, δηλαδή ιολόγοι και ανοσολόγοι που θα προσγειωθούν στο Μιλάνο”…